Σολτς: Η Αγκυρα δεν αναζητεί οικονομική βοήθεια από το Βερολίνο

Σολτς: Η Αγκυρα δεν αναζητεί οικονομική βοήθεια από το Βερολίνο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άγκυρα δεν επιδίωξε να λάβει οικονομική βοήθεια από την Γερμανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Βερολίνο σήμερα και ούτε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να ζητήσει στήριξη όταν συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Η Τουρκία δεν αναζήτησε οικονομική βοήθεια, ούτε κατά τις συνομιλίες μας σήμερα ούτε πρόκειται να το κάνει στις συνομιλίες που θα έχουν ο πρόεδρος και η καγκελάριος» τόνισε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του και γαμπρό του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ σημείωσε ότι η Τουρκία απήλαυσε ισχυρούς δείκτες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι: «αυτό κάνει όλους μας αισιόδοξους ότι η Τουρκία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή