Νέος Κόσμος καλεί «Τζένη Καρέζη»

Νέος Κόσμος καλεί «Τζένη Καρέζη»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο δικλίδες ασφαλείας και ένα ρίσκο ξεκινάει τις παραστάσεις του το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε μερικές ημέρες. Για την έναρξη της σεζόν ο Μίλτος Σωτηριάδης επέλεξε την επιτυχημένη «Γρανάδα» του Γιάννη Καλαβριανού και το sold out «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη που είδαμε για δύο χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα έχει λαμβάνειν από την παραχώρηση της παράστασης. Η έκπληξη και το ρίσκο που παίρνει το ΘΝΚ είναι η εκμίσθωση του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», όπου θα σηκώσει αυλαία η παράσταση του κ. Οικονομίδη, σε ένα άνοιγμα του θεάτρου σε μια νέα γειτονιά. «Η επιλογή μας αυτή ικανοποιεί την ανάγκη μας να παρουσιάζουμε μεγαλύτερες παραγωγές που λόγω χωρητικότητας δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στον Νέο Κόσμο. Εκεί αναγκαστικά επιλέγαμε παραστάσεις που είχαν το ανώτερο έξι άτομα στη σκηνή», μας λέει ο κ. Σωτηριάδης.

Στο «Τζένη Καρέζη», το «Στέλλα κοιμήσου» θα καλύψει τα Δευτερότριτα, ενώ η κεντρική παράσταση θα είναι το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου. Η σκηνή θα φιλοξενήσει επίσης το παιδικό «Ταξιδιώτες στον χρόνο» του Γιάννη Σαρακατσάνη.

Νέος Κόσμος καλεί «Τζένη Καρέζη»-1

Το «Στέλλα κοιμήσου» του Γ. Οικονομίδη ανοίγει τη σεζόν στο «Τζένη Καρέζη», που αποτελεί το εμπορικό στοίχημα του Ν. Κόσμου.

Το γνώριμο στυλ του διατηρεί το Θέατρο του Νέου Κόσμου, προτείνοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αναγνωρισμένους σκηνοθέτες και νέες φωνές. Ετσι θα δούμε, ενδεικτικά, τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ από τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, το νέο έργο και μάλιστα κωμωδία του Γιάννη Καλαβριανού και της Μαρίας Κοσκινά «Κουμ Κουάτ», το σαιξπηρικό «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» από τον Εκτορα Λυγίζο, το ισπανικό «Τα μάτια» του Πάμπλο Μεσίες από τον Παντελή Δεντάκη. Ο Αρης Λάσκος θα σκηνοθετήσει τον «Αγνό εραστή» του Ντέιβιντ Πλαντ, ο Μάνος Βαβαδάκης τη «Νύχτα των δολοφόνων» του Χοσέ Τριάνα, ο Γιάννης Σκουρλέτης «Τα δάση στα γόνατα» του Ακη Δήμου, ο Θανάσης Ζερίτης τον «Μύρτο» του Παύλου Μάτεσι και ο Δημήτρης Καραντζάς «Το ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ.

Η «Μόλλυ Σουήνη» του Μπράιαν Φρίελ θα παίξει και φέτος από την Ιώ Βουλγαράκη, ο «Αρίστος» του Θωμά Κοροβίνη μεταφέρεται δικαίως στην κεντρική σκηνή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, ενώ από τη Θεσσαλονίκη και το ΚΘΒΕ έρχεται ο επιτυχημένος μονόλογος «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου με την Εφη Σταμούλη.

Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης θα ανέβουν οι «Παλιοί καιροί» του Χάρολντ Πίντερ από τον Γιάννη Χουβαρδά, σε μια επιστροφή του σκηνοθέτη στο θέατρο που ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά και οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ιψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με τη Ρένη Πιττακή. «Δεν αντιμετωπίζουμε τον χώρο του θεάτρου ανταγωνιστικά, αλλά με πνεύμα συνεργασίας. Οι συμπαραγωγές στο Τέχνης είναι υψηλού επιπέδου και δεν θα ήταν εύκολο να τις κάνουμε μόνοι μας», σημειώνει ο κ. Σωτηριάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή