Τζάμπολ στο Παγκόσμιο η εθνική γυναικών

Τζάμπολ στο Παγκόσμιο η εθνική γυναικών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την… παρακαταθήκη της πέμπτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πριν από έναν χρόνο και έχοντας κριθεί επιτυχημένη, ήδη για τη συμμετοχή της στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, η εθνική ομάδα εφορμά από σήμερα στην Τενερίφη, αντιμετωπίζοντας τον Καναδά (18.30, ΕΡΤ – 2) και έχοντας στόχο την έκπληξη της πρεμιέρας στη διοργάνωση. Στη δεύτερη συμμετοχή του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ στο Μουντομπάσκετ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διαθέτει σημαντική εμπειρία πέντε αθλητριών που είχαν παίξει με την Εθνική στην πρώτη συμμετοχή της (11η θέση), πριν από 8 χρόνια, αλλά και νέο… αίμα.

Η παρουσία της εμβληματικής αρχηγού Εβίνας Μάλτση, σε ηλικία 40 χρόνων, καθώς και των Σπανού, Καλτσίδου, Λύμουρα και Σωτηρίου, αποδεικνύει την αφοσίωσή τους στην εθνική ομάδα και τη διατήρηση παρουσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην τελική φάση κορυφαίων διοργανώσεων, ανεξαρτήτως περαιτέρω διακρίσεων. Τρεις ακόμα συμπαίκτριές τους, οι Σταμάτη, Σπυριδοπούλου, Κοσμά διαθέτουν πλούσια εμπειρία και με δεδομένη την έλλειψη εντυπωσιακών σωματικών προσόντων σε σχέση με αυτά που θα παρουσιάσουν οι παίκτριες άλλων εθνικών ομάδων, οι Ελληνίδες καλούνται να αξιοποιήσουν την έμπειρη σκέψη τους στη διαχείριση των αγώνων στον πρώτο όμιλο.

Τη «σκυτάλη» της διαδοχής στη συγκεκριμένη σύνθεση της εθνικής γυναικών, θα πάρουν η Φασούλα, η Χριστινάκη, η Παυλοπούλου και η Νικολοπούλου.

«Ο στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή ανταγωνιστικότητά μας. Οι κοπέλες είναι έτοιμες να κάνουν “κατάθεση ψυχής” και στα τρία πρώτα παιχνίδια του ομίλου, απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, όπως είναι ο Καναδάς, η Γαλλία και η Κορέα. Τους έχω εμπιστοσύνη, ενώ δεν μας πτοούν οι τραυματισμοί στην περίοδο της προετοιμασίας», τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής, Κώστας Κεραμιδάς. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, θα παίξουν σήμερα Γαλλία – Κορέα, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική, αύριο (18.30), ο πήχυς της δυσκολίας για την ελληνική ομάδα,θα είναι υψηλός, με αντίπαλο την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή