Ηττοπαθής νοοτροπία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των τριών ελληνικών ομάδων που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν από τους περισσότερους. Οι δύο ήττες και η μία ισοπαλία, απολύτως φυσιολογικές, απέδειξαν για άλλη μία φορά πως η «ψαλίδα» με τους αντιπάλους μας διαρκώς ανοίγει. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να δείχνει πως μπορεί στο μέλλον αυτή να κλείσει.

Τη διαφορά κλάσης εμμέσως αλλά πλην σαφώς την παραδέχονται και οι προπονητές των ομάδων μας, με τον καταρτισμό των ενδεκάδων τους. Ο Ουζουνίδης έπαιξε με δύο αμυντικούς στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, ο Λουτσέσκου με καθαρά ανασταλτικές προσαρμογές για τον ΠΑΟΚ και ο Μαρτίνς έδειξε πως κύριο μέλημά του ήταν να θωρακίσει την περιοχή του Ολυμπιακού, αφήνοντας πλήρως το γήπεδο στην ισπανική ομάδα με στόχο να πετύχει κάτι στην κόντρα.

Νοοτροπίες που όσο δεν τις… ξεχνάμε δεν πρόκειται να κάνουμε βήματα μπροστά. Εάν δεν αποφασίσουν παράγοντες και προπονητές να «παίξουν ποδόσφαιρο», αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Τα «τιμητικά αποτελέσματα» και «με το κεφάλι ψηλά» ανήκουν σε παλαιότερες δεκαετίες και δεν συγκινούν πλέον κανέναν.

Βέβαια, ο αντίλογος στα παραπάνω είναι πως με τα λεφτά που βάζουν τα αφεντικά και τους ποδοσφαιριστές που αγοράζουν, πώς μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους; Ομως, ακόμα και έτσι, πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε το… κρυφτούλι. Ας μπούμε στην αγγλική φιλοσοφία «έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς» κι ας παίζουμε την μπάλα αυτή που μπορούμε μακριά από το αποτέλεσμα. Ο φίλαθλος κόσμος σίγουρα θα το εκτιμήσει αργά ή γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή