Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χιλιάδες ανέρχονται τα λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού που κατέσχεσαν σήμερα αστυνομικοί του Τμήματος Παιονίας, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα, σε διαφορετικές περιπτώσεις σήμερα το πρωί συνελήφθησαν στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, δύο Πακιστανοί, ηλικίας 24 και 23 ετών, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, ο 24χρονος διαπιστώθηκε να κατέχει 4.030 πακέτα τσιγάρων και 235 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 11 κιλών και 750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Στην κατοχή του 23χρονου, εντοπίσθηκαν 910 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 150 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 23χρονος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε όμως άμεσα.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή