Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή – Απότομη είσοδος του φθινοπώρου την Τρίτη

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή – Απότομη είσοδος του φθινοπώρου την Τρίτη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράλληλα μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και σταδιακά αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Απότομη είσοδος του φθινοπώρου

Μπορεί την Κυριακή ο υδράργυρος να φτάσει ή να ξεπεράσει τοπικά τους 34°C, όμως ήδη ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κατευθύνονται προς τη χώρα μας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από την Τρίτη 25/09 όποτε και η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια και κεντρικά τμήματα θα κυμαίνεται κοντά στους 20°C έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις, όμως είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλο υψόμετρο.

Πηγή: Meteo.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή