Επιμένουν οι ΑΝΕΛ σε άρση εμπιστοσύνης αν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή

Επιμένουν οι ΑΝΕΛ σε άρση εμπιστοσύνης αν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eάν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση επαναλαμβάνει ο ρκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ  σημειώνει:

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε ξεκάθαρα αναφέρει ότι η συμφωνία δύσκολα θα φτάσει στην Ελληνική Βουλή. Νομίζω ότι τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Αν παρόλα αυτά φτάσει, δεν θα επιτρέψουμε να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία.

Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών. H διαφωνία των ΑΝ. ΕΛ. με το ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ξεκάθαρα δηλωμένη από την αρχή. Οι θέσεις που εκφράζουμε σήμερα ήταν προγραμματικές τοποθετήσεις μας και πριν το 2015. Για αυτό και είναι μια έντιμη διαφωνία μεταξύ δύο εταίρων που θα λυθεί με επίσης έντιμους και δημοκρατικούς όρους.

Οσον αφορά στις αντιδράσεις που προκαλεί το ζήτημα και στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, ο κ. Τοσουνίδης αναφέρει:

«Θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν ήταν άκαιρες και βιαστικές. (…) Κάθε στέλεχός μας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα, προέχει όμως η ευθύνη έναντι των πολιτών που το ψήφισαν βάζει αυτών των θέσεων. Όποιος εκφράζει κάτι άλλο σήμερα, έρχεται σε αντίθεση με εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και αυτό θα έπρεπε να τον απασχολεί βαθύτατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή