Η Ουάσινγκτον απορρίπτει τις κατηγορίες της Τεχεράνης για εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση

Η Ουάσινγκτον απορρίπτει τις κατηγορίες της Τεχεράνης για εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε το Ιράν εις βάρος της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ και είπε ότι οι ιρανοί ηγέτες θα πρέπει να αναζητήσουν (τους υπεύθυνους) πιο κοντά στη χώρα τους.

Ερωτηθείσα για τα σχόλια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί νωρίτερα σήμερα η Χέιλι δήλωσε στο CNN: «Θα πρέπει να κοιτάξει στη δική του βάση για να αντιληφθεί από πού προήλθε αυτό. Μπορεί να μας κατηγορεί όσο θέλει. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη».

Στο μεταξύ, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν–τρεις αραβικές μοναρχίες στον Κόλπο – «καταδίκασαν» σήμερα, η καθεμία ξεχωριστά, την «τρομοκρατική» επίθεση στην Αχβάζ.

Ταυτόχρονα, οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη εξέφρασαν «αλληλεγγύη» προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Οι άλλες τρεις αραβικές μοναρχίες του Κόλπου – Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν – δεν έχουν ακόμη αντιδράσει.

Η Τεχεράνη κατηγόρησε για την επίθεση ένα αυτονομιστικό αραβικό κίνημα που υποστηρίζεται από ένα «μικρό κράτος» του Κόλπου και σύμμαχο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή