Δεύτερη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό στην Ομόνοια

Δεύτερη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό στην Ομόνοια

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 73χρονος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, που κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρο σωματική βλάβη στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας, στο κατάστημά του. Χθες το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προσήχθη και τελικά συνελήφθη ένας 55χρονος, με την κατηγορία ότι συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του 33χρονου. Πρόκειται για ιδιοκτήτη παρακείμενου καταστήματος, ο οποίος αναγνωρίστηκε, μεταξύ άλλων, από βίντεο στο οποίο κατεγράφη το περιστατικό. Εις βάρος και των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Ο κοσμηματοπώλης αρνείται τις κατηγορίες και μέσω του συνηγόρου του Χάρη Αναγνωστόπουλου ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να εμποδίσει τον φερόμενο ως δράστη της απόπειρας ληστείας να διαφύγει έως ότου στο σημείο φθάσει η αστυνομία. Σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα που εμφανίζεται να επέφερε στον φερόμενο ως δράστη της απόπειρας ληστείας, ο 73χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν στόχο να αφοπλίσουν τον άτυχο νεαρό, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Παρόμοιος είναι ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του 55χρονου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος, σε απόσταση λίγων μέτρων από το κοσμηματοπωλείο. Στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών φέρεται να κατέθεσε χθες ότι κλώτσησε τον 33χρονο για να του αποσπάσει το μαχαίρι με το οποίο τους απείλησε. Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκε πράγματι ένα μαχαίρι, το οποίο εστάλη για εξερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μέχρι αργά χθες ωστόσο, τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν διευκρινίσει εάν στο μαχαίρι βρέθηκαν ή όχι δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα του θύματος. Αντίθετα, γνωστά έγιναν χθες τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενήργησαν από κοινού ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου Θ. Τσαντίλης. Οπως ανακοίνωσαν, δεν κατέστη εφικτό να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του, ωστόσο διευκρίνισαν ότι ο νεαρός δεν έφερε κακώσεις από χτυπήματα ικανές να επιφέρουν τον θάνατό του. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών – τοξικολογικών εξετάσεων. Σε δήλωσή του ο κ. Καλογρηάς δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας – νεκροτομής στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο».

Η απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τη στιγμή που ο 33χρονος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο πιθανόν κρατώντας ένα μαχαίρι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν έξω από αυτό. Ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του, ενεργοποιήθηκε σύστημα ασφαλείας και ο φερόμενος ως δράστης εγκλωβίστηκε μέσα. Χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα έσπασε την τζαμαρία και προσπάθησε να συρθεί έξω από το κατάστημα. Στο μεταξύ, ωστόσο, περίοικοι είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ., ενώ μαζί με τον κοσμηματοπώλη, που στο μεταξύ έσπευσε στο σημείο, προσπάθησαν με κλωτσιές να εμποδίσουν τον 33χρονο να διαφύγει. Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα και ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του είχαν περάσει χειροπέδες, απεβίωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή