100 εκατ. διαχειρίστηκε το ΥΕΘΑ στο προσφυγικό

100 εκατ. διαχειρίστηκε το ΥΕΘΑ στο προσφυγικό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατανομή των κονδυλίων για το προσφυγικό και τη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε αυτά παρουσίασε χθες ο Πάνος Καμμένος, μετά τις συλλήψεις δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι οποίες έγιναν κατόπιν μήνυσης που κατέθεσε ο ίδιος. Ο κ. Καμμένος χθες επανήλθε λέγοντας ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είχε σκοπό να πλήξει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ είπε ότι αν δεν δημοσιευθούν τα στοιχεία που παρέθεσε, συνοδευόμενα από μια συγγνώμη προς το πρόσωπό του, τότε θα προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά με αγωγές, προκειμένου να διεκδικήσει αστικές αποζημιώσεις. Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης, ότι στο ΥΕΘΑ δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις, καθώς τα αρμόδια γενικά επιτελεία αναρτούν στη Διαύγεια και στους ιστότοπούς τους όλα τα στοιχεία των διαγωνισμών.

Ανέφερε, επίσης, ότι από το 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ που διατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια. «Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των γενικών επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση. Γι’ αυτό καλώ τον οποιονδήποτε να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρως αυστηρούς», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, το ΥΕΘΑ έχει λάβει 99,8 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών 7 εκατ. ευρώ αφορούν τη δημιουργία υποδομών (22 Δεκεμβρίου 2017), μεταφορά και διατροφή των μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, 10,1 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για βελτίωση των συνθηκών στα hotspots (19 Ιουλίου 2016), 52,2 εκατ. ευρώ για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής (19 Ιουλίου 2016), ενώ 6,6 εκατ. ευρώ δόθηκαν τον Μάρτιο του 2016 για τον ίδιο λόγο, όπως και η πρώτη δόση των 23,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή