O στίβος συνεχίζει να προσελκύει τις νεότερες γενιές

O στίβος συνεχίζει να προσελκύει τις νεότερες γενιές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βασιλιάς των σπορ» αλλά «βασιλιάς» και στην προσέλκυση νέων παιδιών αποδεικνύεται ο στίβος. Οι επιτυχίες των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλας Παπαχρήστου, Μίλτου Τεντόγλου, Μαρίας Μπελιμπασάκη και τόσων άλλων αποτελούν… μαγνήτη για τους γονείς και για τα παιδιά με αποτέλεσμα τα προπονητήρια να γεμίζουν. Από το 2014 έως το 2017 υπάρχει μια αύξηση σε νέα δελτία, περίπου, κατά 45%.

Το 2014 είχαν βγάλει αθλητικό δελτίο 6.413 παιδιά. Το 2017 ο αριθμός έφτασε τις 9.293. Αυτή τη χρονιά, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, 6.866 παιδιά έχουν πάει σε κάποιο σωματείο. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ τους επόμενους μήνες, διότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες με τις περισσότερες εγγραφές και οι μεγάλες επιτυχίες του Αυγούστου θα αποτελέσουν επιπλέον δέλεαρ.

Εκτός από τις εγγραφές των νέων παιδιών, αυξητική είναι η τάση και στις εγγραφές σωματείων. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γραφτεί στην ομοσπονδία στίβου 104 νέα σωματεία, με τη δυναμική του ΣΕΓΑΣ να φτάνει τα 380 σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Η πλειονότητα των νεαρών παιδιών που αρχίζουν στίβο μένει σε κάποιο από τα αγωνίσματά του και αυτό φαίνεται από τις συμμετοχές στα διασυλλογικά και στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών. Αυτή τη σεζόν, στα τέσσερα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών κατηγοριών ο αριθμός των συμμετοχών ήταν αυξημένος κατά 158 παιδιά, σε σύγκριση με το 2017. Μειωμένη ήταν η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα -20 ετών διότι είχε προγραμματιστεί την ίδια περίοδο με τις σχολικές εξετάσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα -16 ετών του Βορείου Ομίλου (+21,5%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή