Τριετία 15.000 διορισμών στην Παιδεία – Εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα από Γαβρόγλου

Τριετία 15.000 διορισμών στην Παιδεία – Εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα από Γαβρόγλου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελία προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Για το θέμα της έναρξης των σχολείων μία ώρα αργότερα από ό,τι ισχύει σήμερα, θα συσταθεί επιτροπή διαλόγου.

Ειδικότερα, παραπέμποντας στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τα ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της ΟΛΜΕ, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι συνολικά την επόμενη τριετία θα πραγματοποιηθούν 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

Δεν διευκρίνισε όμως, ούτε πως θα γίνουν ούτε πως θα αποφασιστεί η κατανομή των διορισμών ανά ειδικότητα, ούτε ανά βαθμίδα. Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου δεν διευκρίνισε εάν θα υπάρξει ενιαία προκήρυξη για το σύνολο των διορισμών την επόμενη τριετία. Σημεία πάνω στα οποία τα ΔΣ των ομοσπονδιών βασίζονται για να είναι επιφυλακτικά ως προς την υλοποίηση της εξαγγελίας (ή εάν είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα), παρότι προφανώς είναι θετικά με τους διορισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

– 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,

– 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,

– 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

«Με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών. Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή