Politico: Ερευνα για κακοδιαχείριση προσφυγικών κονδυλίων στην Ελλάδα ξεκινά η ΕΕ

Politico: Ερευνα για κακοδιαχείριση προσφυγικών κονδυλίων στην Ελλάδα ξεκινά η ΕΕ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για πιθανή κακοδιαχείριση κονδυλίων της ΕΕ για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Η έρευνα για τις φερόμενες παρατυπίες που αφορά την παροχή τροφίμων για πρόσφυγες στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τη γενική διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, το 2017, ανέφερε ο εκπρόσωπος της OLAF.

«Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η OLAF δεν μπορεί να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο. Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι όποια πρόσωπα εμπλέκονται έχουν διαπράξει κάποια παρατυπία ή απάτη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το ζήτημα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρόσωπα ή οργανισμοί έχουν αναγκαστικά διαπράξει παρατυπίες ή απάτες», διευκρινίζεται.

Πέρυσι η ΜΚΟ SolidarityNow ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διεξαγάγει έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση χρημάτων που προορίζονταν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ τόνιζε ιδιαίτερα τις κακές συνθήκες διαβίωσηw των προσφύγων στην Ελλάδα και το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε λάβει σημαντικά κονδύλια από τις Βρυξέλλες για να βελτιώσει το σύστημα ασύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή