Παπαδοπούλου – Μούγιος: Στο «Sailing Marathon» με το μυαλό στο 2024

Παπαδοπούλου – Μούγιος: Στο «Sailing Marathon» με το μυαλό στο 2024

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίοι παράλληλοι για τους Ολυμπιονίκες Δημήτρη Μούγιο και Σοφία Παπαδοπούλου μέχρι εφέτος που οι δρόμοι τους ενώθηκαν στην υδάτινη διαδρομή του «Sailing Marathon». Οι δύο πρωταθλητές αποφάσισαν να συγκροτήσουν μικτό ζευγάρι στην κατηγορία των 470 και, έτσι, για πρώτη φορά μετά την πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να γίνει η κλάση ολυμπιακή, οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία στις 29 Σεπτεμβρίου να παρακολούθησαν ανάμεσα στα άλλα πληρώματα και την προσπάθεια των Παπαδοπούλου – Μούγιου. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και το προσεχές Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου τα σκάφη αναμένεται να σχηματίσουν μία γραμμή εκκίνησης που θα αγγίζει τα 700 μέτρα.

Στις ζωές της Σοφίας Παπαδοπούλου και του Δημήτρη Μούγιου το υδάτινο στοιχείο ήταν κοινό από την παιδική τους ηλικία. Ιστιοπλόος η Σοφία, κωπηλάτης ο Δημήτρης. Το 2008, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρέθηκαν στην ελληνική αποστολή. Ο Δημήτρης Μούγιος μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο αναδείχθηκαν «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία και η Σοφία Παπαδοπούλου με τη Βιργινία Κραβαριώτη και την «καπετάνισσα» Σοφία Μπεκατώρου «χάλκινες» στα «Ινγκλινγκ.

Παπαδοπούλου – Μούγιος: Στο «Sailing Marathon» με το μυαλό στο 2024-1

Στη διοργάνωση του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου» του 2016 ο Δημήτρης Μούγιος πήρε το… βάπτισμα στον μαγικό κόσμο των ιστίων και, στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την ανοικτή θάλασσα. Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη συμμετοχή μικτού πληρώματος στους Ολυμπιακούς του 2024 είχε ηχήσει στο μυαλό της Σοφίας ως πρόκληση και ο αγώνας του «Sailing Marathon» αποτέλεσε την αφορμή για να ενώσουν οι δύο αθλητές τις δυνάμεις τους.

«Από την ημέρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για μικτό πλήρωμα ήθελα να δοκιμάσω για να δω πως είναι η αίσθηση και η συνεργασία με έναν άνδρα σε ένα τέτοιου τύπου σκάφος. Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» μας δίνει την ευκαιρία και, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν αγώνα – γιορτή, αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή μας. Ο Δημήτρης είναι εύστροφος και μαθαίνει εύκολα. Τον έχει βοηθήσει πολύ η ανοικτή θάλασσα. Μη ξεχνάμε ότι στην κωπηλασία υπήρξε σπουδαίος αθλητής και για εμένα αποτελεί δέλεαρ να τον κάνω να νιώσει άνετα στο δικό μου τερέν», δήλωσε η πρωταθλήτριά μας.

Ενθουσιασμένος από τη νέα αθλητική του εμπειρία και από τη συνεργασία με τη Σοφία Παπαδοπούλου δήλωσε ο Δημήτρης Μούγιος: «Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο σκάφος. Δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο με αγωνιστικές απαιτήσεις. Η Σοφία είναι ήρεμη και εξηγεί τα πάντα με ωραίο τρόπο. Ταιριάξαμε μαζί από την πρώτη στιγμή. Νιώθω ότι ζω από αθλητικής πλευράς την ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον. Ξεκίνησα από την κωπηλασία, πήγα στην ιστιοπλοΐα στα μεγάλα σκάφη, τώρα συνεχίζω στα τύπου dinghy και, όπως το πάμε θα τρέξω και στα όπτιμιστ (σ.σ. κατηγορία για τα μικρά παιδιά)», μας λέει γελώντας.

Οι δύο πρωταθλητές δε κρύβουν ότι στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει και η προσπάθεια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2024, εφόσον οριστικοποιηθεί η ένταξη του μικτού 470 στο πρόγραμμα.

Παπαδοπούλου – Μούγιος: Στο «Sailing Marathon» με το μυαλό στο 2024-2

Προς το παρόν, όπως δηλώνουν στην «Κ», θα απολαύσουν τη συμμετοχή τους στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», ο οποίος αποτελεί τη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Στη διοργάνωση του ΝΟΕ, για πρώτη φορά σε αγώνες τύπου dinghy, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους «φίλους» τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp, στα οποία καταξιωμένοι ιστιοπλόοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στη νέα γενιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή