Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη

Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα απολογηθεί, τελικά, ενώπιον του ανακριτή ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, που κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρο βλάβη στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας στο κατάστημά του. Η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο ο ανακριτής του έδωσε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου στον φάκελο της δικογραφίας να συμπεριληφθεί και η έκθεση νεκροψίας που συνέταξαν ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογρηάς και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου.

Στην απολογία του, ο 73χρονος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος αναμένεται να υποστηρίξει ότι αμέσως μόλις κατάλαβε ότι στο εσωτερικό του καταστήματός του βρισκόταν ο 33χρονος, ενημέρωσε την αστυνομία καθώς και ότι στη συνέχεια, παρασυρόμενος από τον 55χρονο συγκατηγορούμενό του, που προσέτρεξε σε βοήθεια, προσπάθησε να περιορίσει τον νεαρό μέσα στο κοσμηματοπωλείο μέχρις ότου φτάσουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Προς ενίσχυση του ισχυρισμού του, ότι δεν προκάλεσε θανατηφόρες κακώσεις στο θύμα, ο 73χρονος πρόκειται μαζί με τον συνήγορό του Χάρη Αναγνωστόπουλο να επισημάνουν ότι από τη στιγμή που ο 33χρονος κατάφερε να βγει από το κατάστημα μέχρι τη στιγμή που οι δικυκλιστές της ομάδας «Ζ» του πέρασαν χειροπέδες, μεσολάβησε σημαντικό χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του και μάλιστα αποπειράθηκε να επιτεθεί και να τραυματίσει τους αστυνομικούς.

Στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίοι αναφέρουν ότι το θύμα ήταν οπλισμένο με μαχαίρι. Μέχρι αργά χθες, ωστόσο, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν απαντήσει στο ερώτημα εάν στο μαχαίρι που βρέθηκε στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου υπήρχαν τα δακτυλικά ή τα γενετικά αποτυπώματα του θύματος.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Αννυ Παπαρρούσου, καταγγέλλει ότι η δικογραφία συντάχθηκε βιαστικά, καθώς δεν γίνεται καμία αναφορά στη βίαιη επίθεση κατά του 33χρονου και στον θάνατό του. Αποκάλυψε μάλιστα ότι προτίθεται να καταθέσει μια σειρά από αιτήματα προς τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ούτως ώστε να αποκατασταθεί «η δικονομική τάξη». Σε δημόσιες δηλώσεις της η κ. Παπαρρούσου τόνισε ότι κατά τη νεκροψία εντοπίστηκε εγκεφαλικό οίδημα στον 33χρονο που μπορεί να έχει προκληθεί συνεπεία των χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι. Οι ιατροδικαστές, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι κατά τη νεκροψία δεν εντοπίστηκαν θανατηφόρες κακώσεις που να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από τον ξυλοδαρμό του. Περισσότερο φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που θα γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα.

Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και ο 55χρονος καταστηματάρχης της οδού Γλάδστωνος, που επίσης είχε ανάμειξη στο συμβάν. Πρόκειται να υποστηρίξει ότι κλώτσησε τον 33χρονο που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι προκειμένου να τον αφοπλίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή