Στους «16» η εθνική γυναικών

Στους «16» η εθνική γυναικών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη θέση που κέρδισε στις 12 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών με τη νίκη-πρόκριση κόντρα στη Ν. Κορέα (58-48), η εθνική ομάδα στοχεύει ψηλότερα στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα που θα δώσει, με αντίπαλο τη Νιγηρία (16.00, ΕΡΤ2) για να φτάσει στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Τενερίφης. Η εθνική γυναικών έκανε το καθήκον της απέναντι στις Κορεάτισσες και επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητα και την εμπειρία της στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας νίκη επαγγελματικού χαρακτήρα και έχοντας πρωταγωνίστρια την Αρτεμη Σπανού που είχε διψήφιο αριθμό, με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Οι διεθνείς γιόρτασαν την επιτυχία του πρώτου στόχου τους στο Παγκόσμιο, μαζί με το ρεκόρ της αρχηγού, Εβίνας Μάλτση, η οποία ξεπέρασε σε συμμετοχές (211) τη Σοφία Κλιγκοπούλου και, σε ηλικία 40 ετών, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ότι «θέλω να παίζω μπάσκετ μέχρι να πεθάνω!». Η αθλήτρια-σύμβολο του γυναικείου μπάσκετ απαθανατίστηκε με την ελληνική σημαία στα χέρια και μπορεί να μην έπαιξε στα 15 τελευταία λεπτά του αγώνα, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά δεν πρόκειται να απουσιάσει από τον σημερινό αγώνα με τη Νιγηρία, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει ενέσιμη θεραπεία.

Για τον τεχνικό της εθνικής γυναικών Κώστα Κεραμιδά, το παιχνίδι Ελλάδας – Νιγηρίας θα αποτελέσει και πρόκληση για τις παίκτριές του προκειμένου να πάρουν ρεβάνς για… λογαριασμό της εθνικής ανδρών και την ήττα αποκλεισμού που γνώρισε, πριν από 6 χρόνια, στο προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας.

«Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να προετοιμαστούμε για το νοκ άουτ παιχνίδι, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι απέχουμε μία νίκη από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μακάρι να πάρουμε ρεβάνς και για την ανδρική ομάδα», είπε ο Κεραμιδάς, ενώ η Σπανού τόνισε: «Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, έχει βγει το μότο από πέρυσι. Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος τον αντιμετωπίζουμε».

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμάτη 5, Λύμουρα 2 (3 ασ.), Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου 7, Μάλτση 3 (5 ασ.), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 13 (12 ριμπ.), Καλτσίδου 8 (4 ασ., 3κλ.), Χριστινάκη 6, Φασούλα 6.

Ν. ΚΟΡΕΑ: Χ. Παρκ, Γ. Παρκ, Κανγκ 10 (3), Σιμ 2, Τσόι, Χ. Παρκ 5 (1), Μπάεκ 3 (1). Ν. Κιμ 6 (1), Λιμ, Χ. Κιμ 6 (1), Παρκ 9, Κιμ 7 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή