Η Ιστορία ζωντανεύει ξανά στο «Σπάρταθλον»

Η Ιστορία ζωντανεύει ξανά στο «Σπάρταθλον»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη του Φειδιππίδη θα βαδίσουν για 36η χρονιά οι υπεραθλητές που θα πάρουν μέρος στον ιστορικό αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον». Και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Οι διοργανωτές έκαναν δεκτές μόνο 400 αιτήσεις αλλά, τελικά, θα πάρουν μέρος 387. Η εκκίνηση θα δοθεί μεθαύριο, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Στη διαδρομή των 246 χλμ. θα βρεθούν δρομείς από 51 χώρες. Οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από περιοχές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, όπως Ελευσίνα, Αρχαία Κόρινθο, Νεμέα και Τεγέα. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να δυσκολέψουν την επίτευξη του στόχου τους που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο μικρότερος σε ηλικία δρομέας θα είναι 20 ετών και ο μεγαλύτερος 70. Μεταξύ άλλων, θα πάρει μέρος ο Βρετανός εθελοντής διασώστης Τζον Βολάντεν, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που μπήκε στην πλημμυρισμένη σπηλιά, στην Ταϊλάνδη, για να βοηθήσει στη διάσωση των νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους. 

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει και το όνομα του Ελληνοαμερικανού δρομέα υπεραποστάσεων Nτιν Καρνάζη.

Με τη γαλανόλευκη σημαία θα τρέξουν 60 αθλητές και αθλούμενοι, ενώ 60 είναι και οι δρομείς από την Ιαπωνία. Από ελληνικής πλευράς ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Δημήτρης Χρόνης. Ο 67χρονος αυτή τη χρονιά πήρε μέρος και στον μαραθώνιο του Τόκιο.

Το «Σπάρταθλον» θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων σε όλον τον κόσμο. Εχει φανατικούς φίλους και δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή τη χρονιά θα αγωνιστούν αθλητές που είχαν διακριθεί τα προηγούμενα έτη. Φαβορί για την πρωτιά θεωρούνται ο Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ (δεύτερος πέρυσι), ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα (πρώτος το 2013) και ο Γερμανός Φλοριάν Ρέους (πρώτος το 2015).

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί με εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα υποστηρίζουν την προσπάθεια των δρομέων. Οι νικητές δεν θα πάρουν χρηματικά έπαθλα. Η υπερπροσπάθεια θα τιμηθεί με ένα δάφνινο στεφάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή