Υπό κράτηση ο 35χρονος για την απαγωγή των δύο 11χρονων στην Κύπρο

Υπό κράτηση ο 35χρονος για την απαγωγή των δύο 11χρονων στην Κύπρο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή των δύο 11χρονων αγοριών  από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, το πρωί της Τρίτης.

Η ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, ξεκίνησε τις 09:00, και διεξήχθη κεκλεισμένων θυρών. Το αίτημα της Αστυνομίας έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο, και 35χρονος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Ο 35χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Εν τω μεταξύ οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο.

Ο 35χρονος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή