Εκπροσώπηση ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο των Εργατικών

Εκπροσώπηση ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο των Εργατικών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο του Κόμματος των Εργατικών (Labours) της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες στο Λίβερπουλ.

Το «παρών» στο σχετικό πάνελ, με επίκεντρο το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άνοδό του στην εξουσία. «Οι Εργατικοί στη Βρετανία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν είναι κόμματα που έχουν τη στήριξη της οικονομικής ελίτ», σημείωσε σχολιάζοντας στο ΑΠΕ τη συμμετοχή του στο συνέδριο, προσθέτοντας πως οι Εργατικοί της Βρετανίας θέλουν να έχουν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσον αφορά τη συνεργασία των δύο κομμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως ανεξάρτητα από το Brexit, μια νίκη των Εργατικών «μπορεί να σηματοδοτήσει μια στροφή στην παγκόσμια πολιτική».

Παράλληλα, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, ο κ. Τζανακόπουλος συμμετείχε σε ένα ακόμη πάνελ με θέμα «Μία ριζοσπαστική συμμαχία για την Ευρώπη», όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη, έναντι της ακροδεξιάς και της λιτότητας. Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι «οι προοδευτικές δυνάμεις να μπορέσουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό», επισημαίνοντας πως αναζητείται ο τρόπος που θα επιτευχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή