Σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν χθες κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές δεν περίμεναν εκπλήξεις από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), που λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωνε την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,1%, όσο ενισχύθηκε και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τους επενδυτές στο Παρίσι και στη Μαδρίτη, όπου ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,6% και ο ΙΒΕΧ 35 ενισχυμένος κατά 0,4%, αντίστοιχα. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,1%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν σήμερα την αποκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων για το 2019. Οπως συνήθως γίνεται σε ημέρα με συνεδρίαση της Fed, ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1744 από 1,1735 αργά το βράδυ της Τρίτης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η μετοχή της Daimler έκλεισε τελικά με άνοδο 0,05%, ενώ αρχικά υποχωρούσε, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την αντικατάσταση του Ντίτερ Ζέτσε το 2019 από τον μέχρι χθες επικεφαλής Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Ολε Καλένιους. Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Santander έκλεισε ενισχυμένη κατά 0,2%. Την Τρίτη το βράδυ η διοίκηση της τράπεζας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Αντρέα Ορσελ, πρώην επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην UBS, ως του νέου διευθύνοντος συμβούλου της.

Οι μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank έκλεισαν με πτώση 1,4% και 0,6% αντίστοιχα, αφότου έγινε γνωστό πως η πρώτη είχε εξετάσει ενδελεχώς τις συνέπειες από συγχώνευσή της με τη δεύτερη.

Στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,3%, όσο και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενώ ο Nasdaq εμφάνιζε κέρδη 0,4%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν χθες ελαφρώς, με το Brent να κυμαίνεται γύρω στα 81,71 δολάρια το βαρέλι, κατά 0,2% φθηνότερα απ’ ό,τι την Τρίτη. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 0,4%, στα 71,97 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή spot του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 1197,34 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή