Τα «φρουτάκια» δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τις νέες άδειες, τονίζει η Stoiximan

Τα «φρουτάκια» δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τις νέες άδειες, τονίζει η Stoiximan

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή εξαγοράς του 36,75% της TCB Holdings (Stoiximan) από τον ΟΠΑΠ. Αμέσως μετά, οι δύο εταίροι θα πρέπει να αναζητήσουν το νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει τις δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Στη νέα εταιρεία, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Stoiximan, Γιώργος Δασκαλάκης, οι δύο πλευρές, TCB Holdings και ΟΠΑΠ, θα έχουν ισότιμη συμμετοχή. Η νέα εταιρεία πιθανώς θα είναι το όχημα μέσω του οποίου οι δύο πλευρές θα διεκδικήσουν μία ή περισσότερες άδειες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. Οι λεπτομέρειες ωστόσο θα καθοριστούν μόλις ολοκληρωθούν ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της εταιρείας και η συναλλαγή του 36,75% της TCB Holdings.

Χθες, η διοίκηση της TCB Holdings εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Τα στελέχη της τόνισαν ότι η συμφωνία αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, συνιστά παραδοχή του ΟΠΑΠ ότι η εταιρεία δεν παραβίαζε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα μονοπωλιακά δικαιώματα του τελευταίου. Επίσης, όπως ανέφεραν, με το νέο αδειοδοτικό καθεστώς που έρχεται, θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα του μονοπωλίου στα παίγνια μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών («φρουτάκια»).

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων παιγνίων από τις νέες άδειες συνιστά ημιτελή απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς και ότι είναι ανακόλουθη της σημερινής πολιτικής, όπου τα συγκεκριμένα τυχερά παίγνια ήδη λειτουργούν και φορολογούνται από το ελληνικό Δημόσιο. Εξάλλου, όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης, τυχόν εξαίρεση των παιγνίων θα ωθήσει τους παίκτες στα παράνομα παίγνια.

Τα «φρουτάκια» στο Διαδίκτυο είναι μικρή σε μέγεθος αγορά, αφού εκτιμάται ότι φέρνουν το 20% των συνολικών ακαθάριστων εσόδων τους (GGR). Ωστόσο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την κερδοφορία, αφού περιλαμβάνουν χαμηλότερες αποδόσεις για τους παίκτες.

Για το 2018, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας τα ακαθάριστα έσοδα από τα τυχερά παίγνια του Διαδικτύου θα ανέλθουν σε 380 έως 400 εκατ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πονταρίσματα των παικτών θα ανέλθουν σε 7,5 έως 8 δισ. ευρώ. Η TCB Holdings στην Ελλάδα έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 40% έως 45% και το 2017 είχε ακαθάριστα έσοδα 136 εκατ. ευρώ. Παράλληλα είχε λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 16 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει δραστηριότητες εκτός από την Ελλάδα, σε Κύπρο, Ρουμανία, Πορτογαλία, Αυστρία και Γερμανία. Στην Ελλάδα και την Κύπρο η εταιρεία δραστηριοποιείται με το εταιρικό σήμα «stoiximan», ενώ στις υπόλοιπες αγορές με το «betano».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή