Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκε οικισμός

Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκε οικισμός

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα, στην Κεφαλονιά, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκε οικισμός-1

Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το χωρά Ρατζακλί και Σκάλα, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.

Τέλος, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυρσοβεστικής υπηρεσίες, πυρκαγιά εκτός από την περιοχή Πάστρα βρίσκονται σε εξέλιξη και στις περιοχές Λαγκάδα, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα. Συνολικά στο νησί επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο Πετζετέλ.

 

Πηγή φωτογραφίας: inkefalonia.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή