Ο καναλάρχης της ΕΡΤ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολακικού» ύφους –εκ του Παύλου Πολάκη, η λέξη– είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ). Αυτό είναι εμφανές από τα στιχάκια στην κατακλείδα του κειμένου. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας κλείνει συνήθως τα κείμενα με δικής του έμπνευσης μαντινάδες, όπως «Το Οχι θέλει Ελληνες, το Ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τ’ αγρίμια από τις κότες». Η ΠΟΣΠΕΡΤ δανείζεται ηρωικές κουβέντες ενός Παλαιστίνιου ποιητή: «Δεν παζαρεύω κι ώς τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ’ αντιστέκομαι».

Η ανακοίνωση μοιάζει με τα παραληρήματα του κ. Πολάκη και στη φρασεολογία. «Οι “Γκοτζαμάνηδες” της δημοσιογραφίας και της πολιτικής βγήκαν σαν την ψείρα στο γιακά και παριστάνοντας τα λιοντάρια, βρυχώνται συντονισμένα εναντίον της ΕΡΤ».

«Σιγά την Ιντιφάντα στην ΕΡΤ και σιγά τους Λαμπράκηδες της ΠΟΣΠΕΡΤ» θα λέγαμε, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο. Ο συντάκτης –που είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης– δεν υπερασπίζεται τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ως συνδικαλιστής. Απαντά ως ιδιοκτήτης καταστήματος που κάποια «μελανοδοχεία» αμαυρώνουν την ιδιοκτησία του, ενώ ταυτοχρόνως βάλλει κατά των ανταγωνιστών του. «Για όλους αυτούς τους Γκεμπελίσκους τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες, τα σχολεία καθηγητές και οι νέοι δουλειές επειδή “η ΕΡΤ απομυζά” από τον Ελληνα πολίτη μισή τυρόπιτα το μήνα», γράφει, η ανακοίνωση. «Ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να μας πουν ότι και για την κλιματική αλλαγή φταίει η καμινάδα του καλοριφέρ στο ραδιομέγαρο. (…) Για το σκάνδαλο με το 1,5 δισεκατομμύριο των θαλασσοδανείων, που πήγε με κυβερνητικές παρεμβάσεις από τις τράπεζες στις τσέπες αεριτζήδων και μπαταχτσήδων καναλαρχών και εκδοτών, και το οποίο γύρισε ως βάρος στον Ελληνα φορολογούμενο ούτε κουβέντα».

Είναι συγκινητική η ταύτιση εργαζομένων-εργοδότη (επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μάλλον τέλειωσε η ταξική πάλη), αλλά αν θυμηθούμε προγενέστερα επεισόδια στο ραδιομέγαρο, ο κ. Καλφαγιάννης φέρεται ως εργοδότης. Πριν από τρεις μήνες η δημοσιογράφος Μαίρη Πολλάλη κατήγγειλε ότι «εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε όλη την ημέρα από την εκπομπή στο “μαύρο” της ΕΡΤ, (…) απειλώντας με φράσεις, όπως “ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα” (…) “πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα”, “ετοιμάζω χαρτιά για σένα” (…) μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συναδέλφων μου. Αρνείτο, μάλιστα, να αποχωρήσει από το πλατό της εκπομπής…» (11.6.2018).

Το μόνο θετικό της ανακοίνωσης είναι πως μαθαίνουμε πού πάνε τα 3 ευρώ που πληρώνουμε κάθε μήνα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Χρησιμεύουν για να το παίζει καναλάρχης ο κ. Καλφαγιάννης, με τα λεφτά των άλλων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή