Τρίτη κατά σειράν ημέρα ανόδου στο Χ.Α.

Τρίτη κατά σειράν ημέρα ανόδου στο Χ.Α.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, η οποία πήρε το «σήμα» από τα ιταλικά μετά τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης λόγω των αναταραχών που προκάλεσε το θέμα του προϋπολογισμού της Ιταλίας, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για τη χαλάρωση των capital controls, οδήγησε τους αγοραστές να βγουν μπροστά, ειδικά στις τελικές δημοπρασίες, και να διατηρήσουν την (έστω και περιορισμένη) ανοδική τάση που έχει μπει η αγορά. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, το θετικό είναι πως το Χ.Α. φαίνεται να μην επηρεάζεται από τα ευρήματα για τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη της Folli Follie, έστω και αν το κλίμα καχυποψίας δεν έχει φύγει πάνω από την αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 707,92 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,65%, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,07% στις 589,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,17 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο, πάντως, της αγοράς τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί η ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου των εισηγμένων. «Εμμένουμε στη στρατηγική του stock picking, αξιολογώντας τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων που θα έχουν δημοσιευτεί, σχεδόν στο σύνολό τους, μέχρι τη Δευτέρα», σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, επικεφαλής επενδύσεων της Merit Securities. Οι περισσότερες εισηγμένες εταιρείες συνέχισαν να βελτιώνουν τα αποτελέσματά τους, κρίνοντας από το πρώτο δείγμα δημοσιευμένων ισολογισμών, αν και από τον τραπεζικό κλάδο περιμέναμε κάτι καλύτερο, σημειώνει ο οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Λουκάς Παπαϊωάννου. Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της αγοράς, η πρόσφατη πίεση σε όλο το εύρος των αναδυόμενων αγορών, η Ιταλία, η άνοδος των τιμών πετρελαίου, το Brexit, ο εμπορικός πόλεμος, συντηρούν την ανησυχία σε διεθνές επίπεδο. Η καμπύλη επιτοκίων του ελληνικού χρέους, παρά την πολυδιαφημισμένη λήξη των μνημονίων, αλλά και την κυβερνητική προσπάθεια με ταξίδια, δηλώσεις και συναντήσεις με διεθνείς τραπεζίτες, δεν άλλαξε τη μεσοχρόνια εικόνα της, κρατώντας «καρφωμένο» για μεγάλο διάστημα το 10ετές ομόλογο άνω του 4,0%. Αν και στην ελληνική οικονομία αχτίδες φωτός αρχίζουν να φαίνονται από προδρομικούς οικονομικούς δείκτες, με δυσκολία συντηρούν τον Γενικό Δείκτη πέριξ της τεχνικής περιοχής των 700 μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή