Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Συγκίνηση και υποσχέσεις στο παρκέ

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Συγκίνηση και υποσχέσεις στο παρκέ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», θα παίξει απόψε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που νίκησε 90-63 τη Χίμκι, σε μία φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά όπου οι 15.000 χιλιάδες φίλαθλοι τίμησαν τον εμβληματικό παράγοντα της ομάδας κι έμειναν άφωνοι στη θέα του λαβάρου με τη φωτογραφία του που αναρτήθηκε στην κορυφή του ΟΑΚΑ. Οι φίλοι του «Τριφυλλιού» χειροκρότησαν τον Θανάση και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όταν αυτοί ευχαρίστησαν άπαντες για την παρουσία τους, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το τεράστιο πανό της εξέδρας που αναρτήθηκε έπειτα από λίγα λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό (20.30), ήταν καλύτερος από τη Χίμκι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Καλάθη και Λάνγκφορντ στις θέσεις των γκαρντ έδειξε ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή, ενώ στις αντίστοιχες θέσεις των ψηλών, το δίδυμο Λάσμε και Γκιστ έχει κερδίσει την προτίμηση του Τσάβι Πασκουάλ. Δύο εβδομάδες μετά την ήττα που είχε γνωρίσει από τη ρωσική ομάδα σε τουρνουά της Κύπρου, ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια από όλους τους παίκτες που «πάτησαν» στο παρκέ και έδειξε ότι το εύρος των φετινών επιλογών σε σχήματα και συνδυασμούς πεντάδων είναι το μεγαλύτερο και το ποιοτικότερο της τελευταίας εξαετίας. Στα οκτώ τελευταία λεπτά, η διαφορά του σκορ ξεπέρασε τους 20 πόντους, εξαιτίας της αμείωτης αμυντικής διάθεσης των «πρασίνων» και της κυριαρχίας τους στα ριμπάουντ. Στον μικρό τελικό (18.00) θα παίξουν Μακάμπι – Χίμκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ: Τόμας 14, Λάνγκφορντ 12, Παπαγιάννης 6, Λάσμε 6, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 15, Παππάς 8, Γκιστ 13, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 5, Λοτζέσκι, Καλάθης 1, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 3.

ΧIΜΚΙ: Σβεντ 16, Μποστ 2, Κρόκερ 8, Βιάλτσεφ, Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 8, Μόνια 3, Γκιλ 2, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 3, Τόμας 13, Μίκι 8.

• Ο Κώστας Σλούκας, πραγματοποιώντας ηγετική εμφάνιση, οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στη νίκη (94-92) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση με 94-92, στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά. Ο διεθνής πλέι μέικερ πέτυχε 22 πόντους με 4/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5/5 βολές, μοίρασε 5 ασίστ και είχε ακόμα 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχής, ενώ το δικό του σουτ ισοφάρισε το σκορ (78-78) και έδωσε στη Φενέρ την ευκαιρία της παράτασης για τη νίκη. Ο Γιαν Βέσελι τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 31΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή