H UEFA ενέκρινε VAR στις διοργανώσεις της

H UEFA ενέκρινε VAR στις διοργανώσεις της

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική μιας ολόκληρης σεζόν υπό την πίεση της κοινής γνώμης για αμεσότερη εφαρμογή του βιντεοδιαιτητή (VAR) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζει η UEFA, που ανακοίνωσε χθες ότι τελικά θα καθιερώσει την εξ αποστάσεως μελέτη των τηλεοπτικών ριπλέι για τη διόρθωση διαιτητικών λαθών από τα πλέι οφ του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Ετσι, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το Νations League θα πρέπει να περιμένουν έως τον Αύγουστο του 2019 για τη χρήση του συστήματος που έχει καθιερωθεί σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα και… διέπρεψε στο πρόσφατο Μουντιάλ.

«Η εισαγωγή των βιντεοδιαιτητών τον Αύγουστο του 2019 θα μας παράσχει ικανό χρόνο ώστε να καθιερώσουμε ένα υγιές σύστημα και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές, με σκοπό την αποτελεσματική και επιτυχή εφαρμογή του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν μετά τη σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Νιόν.

Συνεπώς, όλη τη χρονιά φέτος το σύστημα θα τελειοποιείται και οι διαιτητές θα εκπαιδεύονται, για να χρησιμοποιηθεί τελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των πλέι οφ του Αυγούστου ώς και τον τελικό, και ακολούθως στα τελικά του Euro 2020. Το Γιουρόπα Λιγκ δεν θα απολαύσει τα πλεονεκτήματα της χρήσης του βιντεοδιαιτητή πριν από τη φάση των ομίλων του 2020-21, ενώ ούτε τα κρίσιμα ματς πρόκρισης για το Euro 2020 προβλέπεται προς το παρόν να καλυφθούν από το σύστημα.

Αρχικά, η UEFA απέφευγε το VAR λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στον ανθρώπινο παράγοντα, εμμένοντας στους διαιτητές περιοχής. Οταν το σύστημα πέτυχε στο Μουντιάλ είπε ότι απαιτείται χρόνος, μετά διέρρευσε ότι θα το εφαρμόσει από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, και τώρα στέλνει την εφαρμογή του σε έναν χρόνο.

Κατέπεσε η ποινή Ρονάλντο

Η UEFA ανακοίνωσε χθες και ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρείται με μία μόνο αγωνιστική για την αποβολή του στον αγώνα της Γιουβέντους με τη Βαλένθια στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πορτογάλος θα απουσιάσει μόνο από τον προσεχή αγώνα των «μπιανκονέρι» κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και όχι από τη αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 23 Οκτωβρίου στο «Ολντ Τράφορντ», το γήπεδο όπου διέπρεψε από το 2003 ώς το 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή