Σε οριακό σημείο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε οριακό σημείο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη βελτιωμένη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο για την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ο Ζοσέ Μουρίνιο. Στην καθημερινότητα της ομάδας υπάρχει συνεχής ένταση μεταξύ του Πορτογάλου προπονητή και των παικτών και φημολογούμενη πρόταση των ποδοσφαιριστών προς τη διοίκηση για απομάκρυνση του προπονητή από την ομάδα. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές φαίνεται να τάσσονται στο πλευρό του 55χρονου προπονητή, ενώ σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ESPN, «ο Μουρίνιο δημιουργεί εντάσεις και τσακωμούς με τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια τους ζητάει να παίξουν γι’ αυτόν». Μια άλλη πηγή αναφέρει πως ο Μουρίνιο έχει απολέσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είχε ως προπονητής, δηλαδή το να «διαβάζει», να αντιλαμβάνεται και να συνεργάζεται με τους ποδοσφαιριστές του.

Εις εκ των ποδοσφαιριστών που ο Μουρίνιο αντιμετωπίζει πρόβλημα, ο Πολ Πογκμπά, μοιάζει να είναι «μια κατηγορία μόνος του», καθώς στην προπόνηση της Τετάρτης, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να χαιρετήσει τον Μουρίνιο κατά την είσοδό του στο προπονητικό κέντρο, με τον Πορτογάλο να μην του δίνει καν το χέρι του, μιλώντας ταυτόχρονα ειρωνικά. Οι κακές σχέσεις των δύο ανδρών ξεκίνησαν από πέρυσι, με τον Πογκμπά να επιθυμεί αποχώρηση, πιστεύοντας πως έχει μικρή βελτίωση όσο προπονητής του είναι ο Μουρίνιο.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κυρίως ο γενικός διευθυντής, Εντ Γουντγουόρντ, θεωρούν πως ο Μουρίνιο είναι σε θέση να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να μπορέσει να αξιοποιήσει το καταπληκτικό ρόστερ που διαθέτουν οι «κόκκινοι διάβολοι». Η ποδοσφαιρική ιστορία, ωστόσο, έχει δείξει πως όταν το γυαλί ραγίσει δύσκολα ξανακολλάει. Το μέλλον, και κυρίως οι άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δείξουν αν θα μπορέσει να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή