Επίθεση… με στίχους Στρέιζαντ κατά του προέδρου των ΗΠΑ

Επίθεση… με στίχους Στρέιζαντ κατά του προέδρου των ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόλαφο για την προεδρία Τραμπ συνιστά το νέο τραγούδι της Μπάρμπρα Στρέιζαντ με τίτλο «Μη μου λες ψέματα». Οι στίχοι αποτελούν αλλεπάλληλα ραπίσματα στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δεν κατονομάζεται μεν από την τραγουδίστρια, αλλά είναι ο εμφανής της στόχος: «Πώς κερδίζεις, αν όλοι χάνουμε; Πώς αλλάζεις τα γεγονότα για να δικαιολογήσεις; Τα χείλη σου κουνιούνται, αλλά οι λέξεις σου τα εμποδίζουν». Τα λόγια είναι έμμεση αναφορά στη χαλαρή σχέση του Τραμπ με την αλήθεια, αφού η «Ουάσιγκτον Ποστ» έχει καταμετρήσει 5.000 αναληθείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς, από τότε που ξεκίνησε η προεδρία του.

Οπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian, η Στρέιζαντ περιγράφει τον αμερικανικό λαό πεσμένο στα γόνατα – «όλα όσα χτίσαμε καταστράφηκαν». «Δεν μπορείς να δεις ότι κλαίμε; Πού είναι ο νέος ορίζοντας; Πώς κοιμάσαι;» αναρωτιέται. Ισως η πιο σαφής αναφορά στον Τραμπ είναι ο στίχος «μπορείς να κατασκευάζεις πύργους από χαλκό και χρυσάφι». Πρόκειται για την εκρηκτική επάνοδο της Στρέιζαντ στο τραγούδι, αφού σε ηλικία 76 ετών η διάσημη αοιδός κυκλοφορεί το πλέον πολιτικοποιημένο τραγούδι της καριέρας της. Οπαδός της Χίλαρι Κλίντον, υπήρξε εξαιρετικά επικριτική απέναντι στον Τραμπ, αποκαλώντας τρομακτικά απειλητική την προοπτική της προεδρίας του το 2015.

«Ψεύτης και μισογύνης»

Νωρίτερα φέτος είχε πει ότι είναι «ο ψεύτης αρχηγός, ο μισογύνης αρχηγός, απολύτως παρανοϊκός». Μόλις προχθές τουίταρε: «Κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση από 19 γυναίκες… πώς έγινε ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ;». Το τραγούδι «Don’t Lie to Me» προέρχεται από το επικείμενο άλμπουμ της «Walls», η πρώτη συλλογή της με πρωτότυπο υλικό από το 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή