Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/09/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο φιλόδοξοι στόχοι των νέων business plan

Το ένα μετά το άλλο τα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ενέκριναν χθες τα νέα σχέδια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), που αναμένεται να υποβληθούν σήμερα στον SSM. Οι νέοι στόχοι θα είναι πιο φιλόδοξοι, καθώς θα προβλέπουν τη μείωση των NPEs σε ποσοστό από 15% έως και 23%, ανάλογα με την τράπεζα. Η δέσμευση για γενναία μείωση των κόκκινων δανείων σε σχέση με το σημερινό επίπεδο, που διαμορφώνεται στο 47,7%, θα γίνει σε βάθος χρόνου, συγκεκριμένα έως και το 2021, υπερβαίνοντας τους σχεδιασμούς που σήμερα σταματούν στο 2019. Εμφαση στα νέα σχέδια των τραπεζών θα δοθεί στις πωλήσεις χαρτοφυλακίων που αναμένεται να γίνουν μαζικά το 2019, στις ρευστοποιήσεις αλλά και στις ρυθμίσεις. Καθεμία από αυτές τις λύσεις έχει, φυσικά, κόστος και η εξίσωση που καλούνται να λύσουν οι τράπεζες είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών εργαλείων, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Δάνειο 17,5 εκατ. ευρώ έλαβε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού έως 17,5 εκατ. ευρώ, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, υπέγραψε χθες η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το ομολογιακό θα καλύψει κατά 90% η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και κατά 10% η NBG Malta, και είναι συμπληρωματικό του δανείου ύψους έως 85 εκατ. ευρώ που η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά τη χρηματοδότηση 18 έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 87 MW. Από αυτά τα έργα, δώδεκα είναι παλαιά και ανακατασκευάζονται εξαρχής και τα υπόλοιπα έξι είναι νέα έργα.

Δόθηκε το «πράσινο φως» για την εξαγορά του «Υγεία»

«Πράσινο φως», όπως αναμενόταν άλλωστε, έδωσε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση του 70,38% του ιδιωτικού θεραπευτικού κέντρου «Υγεία» από την εταιρεία Hellenic Healthcare SARL. Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας ιδιωτικών γενικών κλινικών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά την οποία αφορά. Ας σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Ο κ. Γ. Δαυίδ τιμήθηκε στο «Back-to-Business»

Ο κ. Γιώργος Δαυίδ, ο επιχειρηματίας στον οποίο οφείλει, κατά κύριο λόγο, η Coca-Cola 3E τη μετεξέλιξή της σε έναν από τους κυριότερους εμφιαλωτές της The Coca-Cola Company, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο ετήσιο καθιερωμένο επίσημο δείπνο «Back-to-Business» του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κήπο της βρετανικής πρεσβευτικής κατοικίας, ο κ. Δαυίδ τιμήθηκε από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πολυετή συνεισφορά του στις ελληνοβρετανικές επιχειρηματικές σχέσεις.

Πώληση 40.000 μετοχών από τον CEO της ΒΙΟΤΕΡ

Δεν φαίνεται να είναι και πολύ… σίγουρη η διοίκηση της ΒΙΟΤΕΡ για τις προοπτικές ανάκαμψης της εισηγμένης, παρότι πριν από λίγους μήνες η συμφωνία εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες χαιρετίστηκε από την ίδια ως «ιστορικής» σημασίας, δίνοντας τη δυνατότητα στην τεχνική εταιρεία να εμφανίσει μηδενικό δανεισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ την Τετάρτη συζητήθηκε η σχετική συμφωνία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να επικυρωθεί και κατά το τυπικό της σκέλος, την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή χθες Πέμπτη, ο κ. Γιώργος Μαυροσκότης, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της εταιρείας, προχώρησε σε πώληση 40.000 μετοχών του, αξίας 4.600 ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος είχε προβεί και σε άλλες πωλήσεις μετοχών του νωρίτερα τον Αύγουστο. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη μεταβίβαση 23 ακινήτων της ΒΙΟΤΕΡ προς τους πιστωτές της. Η εταιρεία διαθέτει σημαντικό και αξιόλογο χαρτοφυλάκιο κτιρίων, κυρίως εντός Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή