Ζωντάνεψε η «Παλιά Πόλη» της Φρανκφούρτης

Ζωντάνεψε η «Παλιά Πόλη» της Φρανκφούρτης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας παρουσίασε σήμερα τη νέα «Παλιά Πόλη» της.Τριανταπέντα κτίρια που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ζωντανεύουν ξανά χάρη στο έργο ύψους 200 εκατ. ευρώ που παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Πίτερ Φέλντμαν. 

Δεκαπέντε εξ'αυτών είναι πιστά αντίγραφα των κτιρίων που καταστράφηκαν στους βομβαρδισμούς του 1944, ενώ τα υπόλοιπα είναι σχεδιασμένα «με σύγχρονες μορφές και εναρμονίζονται με το σύνολο».

«Δίνουμε πίσω στην πόλη την καρδιά και την ψυχή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φέλντμαν. 

Η έκταση των επτά στρεμμάτων που βρίσκονται τα κτίρια είχε προηγουμένως καταληφθεί από ένα κτίριο της δεκαετίας του 1970 στο οποίο στεγαζόταν μέρος της διοίκησης της πόλης, το οποίο κατεδαφίστηκε όμως το 2010.

Να σημειωθεί ότι η Φρανκφούρτη, όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες έχουν την έδρα τους, είναι η μόνη γερμανική πόλη που έχει ψηλά κτίρια και ουρανοξύστες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή