Δυστύχημα με νεκρό πυροσβέστη στις Σέρρες

Δυστύχημα με νεκρό πυροσβέστη στις Σέρρες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών ένας 42χρονος πυροσβέστης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, πάτησε κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Ας σημειωθεί πως στο συμβάν επιχείρησαν 8 πυροσβέστες, με τέσσερα οχήματα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1974 στα Κάτω Πορόια Σερρών, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999 ως δόκιμος Πυροσβέστης, υπηρετούσε στο Π.Κ. Σιδηροκάστρου, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λευκώνα Σερρών.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

H Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Κατερίνα Σιδηροπούλου-Παπακώστα εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Πυρονόμου Σάββα Σάββαρη και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του.

Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον σπουδαίο και εκλεκτό συνάδελφο Πυρονόμο Σάββαρη Σάββα. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα με συνέπεια και αυτοθυσία προσέφερε στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στην οικογένεια του και στους οικείους του θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή