Πλακιωτάκης για Κουβέλη: Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Πλακιωτάκης για Κουβέλη: Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη αναφορικά με την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων χρησιμοποίησε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» σχολίασε δηκτικά ο κ. Πλακιωτάκης για την αντικατάσταση του κ. Κουρουμπλή από τον Φώτη Κουβέλη προσθέτοντας ότι «τα τελευταία ευτράπελα σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων, προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα όσους αναθάρρησαν με την αποχώρηση του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας».

Ο τομεάρχης της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την απόφαση να καταργήσει την Υπηρεσία Ελέγχου Πλοίων μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και την κατηγορεί ότι επιχείρησε να καλύψει τις ευθύνες της.

«Ένα χρόνο μετά, η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται για την τότε σκληρή κριτική της τόσο προς τον πρώην Υπουργό όσο και προς τον κ. Τσίπρα, αφού στις 30-9-2018 δια νόμου λήγει η ισχύς των Πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί από Επιθεώρηση των Εμπορικών Πλοίων και τις Λιμενικές Αρχές, και η ναυτιλιακή κοινότητα βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω των συνεπειών αυτής της πρόχειρης και χωρίς καμία μελέτη αντιμετώπισης των θεμάτων ελέγχου ασφάλειας των πλοίων», τονίζει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ «αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης και ανεύθυνης πολιτικής», είναι την προσεχή Δευτέρα σημαντικός αριθμός πλοίων που έχει λάβει Πιστοποιητικά Αξιοπλοΐας από την Επιθεώρηση των Εμπορικών Πλοίων και τις Λιμενικές Αρχές να μείνουν δεμένα στα λιμάνια γιατί τα πιστοποιητικά τους θα έχουν λήξει.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την επίλυση του θέματος και «να πάψει να αντιμετωπίζει εκ του προχείρου τα θέματα της ναυτιλίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των φορέων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή