Πιο κοντά στον τίτλο ο Λιούις Χάμιλτον

Πιο κοντά στον τίτλο ο Λιούις Χάμιλτον

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από τη νίκη του στη Σιγκαπούρη, ο Λιούις Χάμιλτον είναι έτοιμος να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Κίμι Ραϊκόνεν στο γκραν πρι της Ρωσίας (Σότσι).

Εξι αγώνες απομένουν μέχρι τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν, ο Αγγλος πρωταθλητής της Μερσέντες θα καταφέρει να πανηγυρίσει τον πέμπτο του τίτλο και να αναδειχθεί κορυφαίος πιλότος του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο 33χρονος βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 281 βαθμούς, ενώ την τριάδα κλείνουν οι δύο πιλότοι της Φεράρι. Ο Φέτελ με 241 είναι δεύτερος και ο Κίμι Ραϊκόνεν με 174 τρίτος.

Το περυσινό γκραν πρι στο Σότσι δεν είχε θετικό αποτέλεσμα για τον Βρετανό, καθώς είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση (ο Μπότας, ο Φέτελ και ο Ραϊκόνεν είχαν συμπληρώσει τις πρώτες τρεις θέσεις του βάθρου). Εάν και ο φετινός αγώνας έχει ίδια κατάληξη με τον περυσινό και ο Χάμιλτον δεν καταφέρει να κερδίσει, είναι πολύ πιθανόν οι πιλότοι της Φεράρι να μπουν πάλι στο παιχνίδι για να μειώσουν τη διαφορά που τους χωρίζει στη βαθμολογία.

Κι ενώ ο Χάμιλτον είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ένα μικρό… αλαλούμ επικρατεί για την τρίτη θέση. Οι τρεις πιλότοι που αναμένεται να τη διεκδικήσουν είναι οι Ραϊκόνεν (174 β.), Μπότας (171 β.) και Βερστάπεν (148 β.).

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι από την επόμενη σεζόν ο Κίμι Ραϊκόνεν θα έχει συνοδηγό στην Αλφα Ρομέο Σάουμπερ τον Ιταλό Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Η τελευταία φορά που κάποιος Ιταλός πιλότος εκπροσωπούσε τη χώρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκινήτων του πλανήτη ήταν πριν από οκτώ χρόνια, όταν αγωνίζονταν οι Γιάρνο Τρούλι και Βιταντόνιο Λιούτσι, οπότε η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αρκετά σημαντική για την Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή