Δύο φορές στόχος το πρατήριο στην Αγία Παρασκευή

Δύο φορές στόχος το πρατήριο στην Αγία Παρασκευή

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την επίθεση-μυστήριο με χειροβομβίδα σε βενζινάδικο στην Αγία Παρασκευή, πριν από δέκα ημέρες, φέρνει στο φως η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον περασμένο Αύγουστο άγνωστοι είχαν και πάλι επιτεθεί στο πρατήριο, πυροδοτώντας στην είσοδο εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του κρατείται στον Κορυδαλλό, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή και άλλα αδικήματα.

Την έρευνα για το περιστατικό του Αυγούστου, όπως και για την πιο πρόσφατη επίθεση με χειροβομβίδα, έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι τα περιστατικά συνδέονται με τον λεγόμενο «πόλεμο της νύχτας». Η πρόσφατη επίθεση έγινε στις 4.35 τα ξημερώματα της 20ής Σεπτεμβρίου. Οι τρεις δράστες είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους με μαντίλια και κουκούλες και πλησίασαν το βενζινάδικο στην οδό Παναγούλη πεζή.

Ο ένας από τους δράστες απείλησε με σιδηρολοστό τον υπάλληλο που βρισκόταν σε κουβούκλιο, δίπλα ακριβώς στις αντλίες, και του άρπαξε το κινητό. Οι άλλοι δύο έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο του γραφείου, τράβηξαν έξω τον υπάλληλο και πέταξαν στο εσωτερικό μια αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό, όχι όμως και τραυματισμός των υπαλλήλων. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αμεση Δράση και λίγη ώρα αργότερα, το πλήρωμα περιπολικού συνέλαβε τον έναν από τους δράστες, ηλικίας 34 ετών. Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ομολόγησε ότι συμφώνησε να πάρει μέρος στην επίθεση αντί αμοιβής 500 ευρώ και αναγνώρισε τους συνεργούς του σε φωτογραφίες σεσημασμένων, που του έδειξαν οι αστυνομικοί. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι στην επίθεση με χειροβομβίδα, πλην του 34χρονου συμμετείχαν ακόμα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι ερευνητές του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπίστωσαν ότι το πρατήριο εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο, ιδιοκτησίας ενός 31χρονου, που μόνο άγνωστος δεν είναι στην ΕΛ.ΑΣ. Στις αρχές του καλοκαιριού καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες και από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Λίγες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου, τρεις δράστες είχαν πυροδοτήσει εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του πρατηρίου της οδού Παναγούλη, ωστόσο το περιστατικό είχε γίνει άμεσα αντιληπτό από τους υπαλλήλους που είχαν σβήσει έγκαιρα τη φωτιά.

Στο σημείο είχαν βρεθεί δύο φιάλες γκαζιού καθώς και ένα πλαστικό μπουκάλι με βενζίνη, τα οποία είχαν περισυλλεγεί και σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση. Ενα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι οι επιθέσεις στο συγκεκριμένο πρατήριο να συνδέονται με τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ αντίπαλων ομάδων της «νύχτας». Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ερευνώνται οι επαφές και διασυνδέσεις του 31 ετών ιδιοκτήτη του πρατηρίου με άλλα πιο «βαριά» ονόματα ποινικών που έχουν απασχολήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή