80 χρoνια πριν… 29-9-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: Η διεθνής κατάστασις μετεβλήθη άρδην εκ της χθεσινής αναγγελίας […] του κ. Τσάμπερλαιν […], καθ’ ην οι τέσσαρες Πρωθυπουργοί κ.κ. Τσάμπερλαιν, Νταλαντιέ, Χίτλερ και Μουσσολίνι, θα συναντηθούν σήμερον εις Μόναχον προς ειρηνικήν τακτοποίησιν του Τσεχοσλοβακικού. Ο κ. Τσάμπερλαιν απεκάλυψεν εις την Βουλήν ότι απέστειλεν εις τον κ. Χίτλερ και νέαν επιστολήν-έκκλησιν διά της οποίας τον βεβαίωνε ότι ηδύνατο να επιτύχη τα πάντα διά διαπραγματεύσεων και άνευ πολέμου της Γαλλίας και της Αγγλίας υποσχόμενων την εκπλήρωσιν των αξιώσεών του [φωτ.: Τσάμπερλαιν-Χίτλερ στο Μόναχο].

ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ: Το Υπουργείον των Ναυτικών […] ομιλεί περί των τελευταίων γυμνασίων του Στόλου, τα οποία παρακολουθεί επί του «Αβέρωφ» [φωτ.] η Α.Μ. ο Βασιλεύς και εκφράζει την ικανοποίησιν διά την μέχρι τούδε επιτυχίαν των. Ολαι αι πληροφορίαι πείθουν περί της επιτυχίας αυτής του αναδιοργανωθέντος στόλου μας και η διαπίστωσις αυτή προκαλεί […] αίσθημα συγκινήσεως και ευγνωμοσύνης προς όσους συνέβαλαν […].

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ:  [Το τμήμα Ασφαλείας Καβάλλας] επέτυχε την ανακάλυψιν ολοκλήρου της οργανώσεως και την σύλληψιν των μελών αυτής, επί κεφαλής των οποίων ευρίσκετο ο [Πύρρος] Οικονομίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή