Η Μέι κάλεσε τους Συντηρητικούς να ενωθούν ενόψει του Brexit

Η Μέι κάλεσε τους Συντηρητικούς να ενωθούν ενόψει του Brexit

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε τους Συντηρητικούς να συσπειρωθούν γύρω της προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επέμεινε ότι το λεγόμενο σχέδιο Τσέκερς που έχει προτείνει είναι ο σωστός δρόμος για να προχωρήσουν.

«Το μήνυμά μου στο κόμμα μου είναι ας είμαστε ενωμένοι και ας εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία για το Brexit», δήλωσε η Μέι στο BBC κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου των Συντηρητικών.

Παράλληλα  κατηγόρησε τους επικριτές των σχεδίων της για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παίζουν «πολιτικά παιχνίδια» με το μέλλον της Βρετανίας και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση των Times.

Σε μια άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται δίπλα σε εκείνη της πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ενέτεινε την επίθεση του εναντίον της Μέι, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια της για Brexit «ανισόρροπα».

Αμφισβητώντας τη δέσμευση της βρετανίδας πρωθυπουργού για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ο Τζόνσον δήλωσε «σε αντίθεση με την πρωθυπουργό, εγώ έκανα εκστρατεία για το Brexit».

Η Μέι τονίζει ότι οι προτάσεις της που εμπεριέχονται στο σχέδιο που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «Τσέκερς» αποτελούν τη μόνη βιώσιμη επιλογή.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί, μόλις έξι μήνες πριν από την αναμενόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019, και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το «διαζύγιο» ΕΕ – Βρετανίας έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε επιχειρήσεις για την περίπτωση μη συμφωνίας που ενδεχομένως να οδηγήσει σε δασμούς και καθυστερήσεις στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή