Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να «σεβαστούν» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να «σεβαστούν» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε όλα τα μέρη να «σεβαστούν» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, η οποία εγκρίθηκε μεν με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά καταγράφηκε τεράστια αποχή.

«Συγχαίρω τους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο συμβουλευτικό αυτό δημοψήφισμα ασκώντας τις δημοκρατικές τους ελευθερίες», ανέφερε μέσω Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, ο Γιοχάνες Χαν.

«Αναμένω από όλους τους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν αυτή την απόφαση» και να «προχωρήσουν στην εφαρμογή της, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και ενότητα πέραν πολιτικών παρατάξεων προς το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε, κρίνοντας πως το αποτέλεσμα έδειξε τη «μεγάλη υποστήριξη» προς τη συμφωνία με την Ελλάδα και προς την «ευρωατλαντική» ολοκλήρωση της ΠΓΔΜ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος δεν έκανε καμιά αναφορά στην αποχή.

Το 90,72% των ψηφοφόρων που πήραν μέρος στο δημοψήφισμα ενέκρινε τη νέα ονομασία («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας») της μικρής χώρας των Βαλκανίων, κατά τα προσωρινά αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής, με σχεδόν τις μισές ψήφους (43,57%) να έχουν καταμετρηθεί, ενώ το 6,26% την απέρριψε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή