Απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών για τον Μ. Καρχιμάκη

Απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών για τον Μ. Καρχιμάκη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας απαλλάσσεται ο πρώην βουλευτής και υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης που είχε κατηγορηθεί ότι είχε εμπιστευτικά έγγραφα στα χέρια του, ενώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί την κατηγορία.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οδηγήθηκαν σε απαλλακτική κρίση για τον πρώην βουλευτή και δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παραβίασης μυστικών της πολιτείας και ηθικής αυτουργίας στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε, ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα, ούτε προκύπτει κάτι μεμπτό για τον Μιχάλη Καρχιμάκη, κλείνοντας έτσι και το τελευταίο σκέλος μιας ογκωδέστατης δικογραφίας που περιλάμβανε  αρχικά και τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005, αλλά και τις καταγγελίες για σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τους δικαστές, τα έγγραφα που ήταν στην κατοχή του πρώην βουλευτή ούτε απόρρητα ήταν, ούτε μπορούσαν να συγκροτήσουν κατηγορία για παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή