Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3 Οκτωβρίου 2018 o οίκος Breguet εγκαινιάζει μία αποκλειστική μπουτίκ στη Μόσχα, στο υψηλού κύρους εμπορικό κέντρο GUM, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο. Σ’ αυτόν ακριβώς τον χώρο, κάτω από τις περίφημες αψίδες του ιστορικού κτηρίου, επέλεξε η Breguet να δημιουργήσει μία μόνιμη έκθεση με επιλεγμένα ιστορικά αντικείμενα από τη συλλογή του Μουσείου της στο Παρίσι.

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-1

Η νέα μπουτίκ στη Μόσχα ©Breguet

Το Μουσείο Breguet, που βρίσκεται στον επάνω όροφο της κεντρικής της μπουτίκ στην Place Vendôme στο Παρίσι, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εκθέματα και εκθέτει στο κοινό περίπου 100 δημιουργίες από τις περίπου 200 που υπάρχουν στη συλλογή του οίκου Breguet.

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-2

Το μουσείο Breguet στο Παρίσι ©Breguet

Έχοντας ως βασικό θέμα το έργο του ιδρυτή του οίκου, Abraham-Louis Breguet, η συλλογή έχει αντικείμενα που χρονολογούνται από την ίδρυση ακόμα της εταιρείας, το 1775, μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μόνιμη έκθεση με αντικείμενα Breguet στον κόσμο, ενώ αρκετά κομμάτια της συλλογής εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις μπουτίκ Breguet της Ζυρίχης, της Σαγκάης και, από αυτόν τον Οκτώβριο, της Μόσχας.

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-3

Breguet Tourbillon N°2567, Μουσείο Breguet, Παρίσι

Ο οίκος Breguet έχει στην κατοχή του κάποια συναρπαστικά ρολόγια, μεταξύ αυτών τρία ιστορικά μοντέλα τσέπης με tourbillon από τις αρχές του 19ου αιώνα. Η καινοτόμος εφεύρεση του tourbillon από τον Breguet το 1801 τον κατέστησε ως μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες και του χάρισε μία θέση στο Πάνθεον της ιστορίας της ωρολογοποιίας.

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-4

Το επιτραπέζιο ρολόι Breguet No. 3358 θα εκτίθεται στη νέα μπουτίκ στη Μόσχα

Η Breguet σε ευρωπαϊκά μουσεία

Η ιδιοφυία του Abraham-Louis Breguet τον έκανε διάσημο στους κύκλους των ισχυρών και των πλουσίων της εποχής του. Όταν η καριέρα του βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα, τη δεκαετία του 1790, η Μαρία-Αντουανέτα και ο Δούκας της Ορλεάνης ήταν από τους πρώτους συλλέκτες έργων του. Σήμερα ο Breguet είναι ο μόνος ωρολογοποιός, δημιουργίες του οποίου εκτίθενται σε κορυφαία μουσεία του κόσμου, όπως το Λούβρο, το Μουσείο Τεχνών και Επιτηδευμάτων στο Παρίσι, το Μουσείο του Κρεμλίνου, το Βρετανικό Μουσείο, το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο-Le Château de Prangins κ.ά.

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-5

To Ελβετικό Εθνικό Μουσείο στο Château de Prangins

Η ευρωπαϊκή κληρονομιά της BREGUET-6

Επιτραπέζιο ρολόι Νο 178 του A.L. Breguet, Ελβετικό Εθνικό Μουσείο-Le Château de Prangins

Τα ιδρύματα που έχουν στην κατοχή τους σημαντικές συλλογές ρολογιών Breguet είναι πολλά σε όλο τον κόσμο. Εντούτοις, η πλειονότητα των πρώτων δημιουργιών του ωρολογοποιού βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών. 

Περισσότερα για τον οίκο Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή