Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον ότι «ξεπλένει τις ευθύνες της Δεξιάς για την κρίση και ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς».

«Πλήττει καίρια την όποια αξιοπιστία της πολιτικής. Κλονίζει σε τελευταία ανάλυση την πίστη των πολιτών στη δημοκρατική λειτουργία» προσθέτει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» .

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Πάνου Καμμένου η κ. Γεννηματά σχολιάζει:

«Ο κ. Καμμένος τα έχει πει όλα. Ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, ότι δεν θα επιτρέψει να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση… Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε μια συμφωνία αν και δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία και τώρα από τις ΗΠΑ λέει πως δεν έχει σημασία και θα βρει άλλο τρόπο για να σταθεί.

Μας κοροϊδεύουν όλους, Έλληνες και ξένους. Υπάρχει όμως ένα μείζον εθνικό ζήτημα, και αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέλεξε να διαχειριστεί το θέμα με την ΠΓΔΜ με εσωτερικούς όρους, διχασμού του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας. Εάν είχε κρατήσει άλλη στάση πιο συναινετική απέναντι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις πιθανώς η συμφωνία θα ήταν καλύτερη άρα θα μπορούσε να είναι αποδεκτή και η ΕΕ δεν θα είχε λόγο να ανησυχεί».

«Δεν μπορώ να αποκλείσω το θέμα της συμφωνίας να χρησιμοποιηθεί για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα μικροκομματικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα. Έχει έρθει η ώρα οι Έλληνες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται και στην κατάσταση στη Μόρια την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα. «Η Μόρια είναι ένα κολαστήριο. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει ελπίδα. Μια κηλίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, προσβολή στον ανθρώπινο πολιτισμό, ένα όνειδος για την Κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου»  επισημάνει η κ. Γεννηματά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή