Τζανακόπουλος: Πρόθεσή μας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η μη περικοπή των συντάξεων

Τζανακόπουλος: Πρόθεσή μας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η μη περικοπή των συντάξεων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον, αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί και το σύνολο των αντιμέτρων», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Έχουμε εξηγήσει -και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο- ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.

«Η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή