Hurriyet: Την έκδοση 136 υπόπτων για συνδέσεις με την τρομοκρατία ζητά από την Γερμανία η Αγκυρα

Hurriyet: Την έκδοση 136 υπόπτων για συνδέσεις με την τρομοκρατία ζητά από την Γερμανία η Αγκυρα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων τους οποίους θέλει να εκδώσει τη Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Βερολίνο: «Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά είναι σημαντική λίστα. Μια λίστα 136 προσώπων στη Γερμανία».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται, αλλά, όπως μεταδόθηκε, επισήμανε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των μελών του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και της οργάνωσης DHKP-C.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Turkey, με έδρα τη Γερμανία, επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης που λένε ότι ο Ερντογάν δεν παρέδωσε καμία λίστα.

Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για διευκρινίσεις.

Πηγή: REUTERS, AΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή