Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε δεκτή

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε δεκτή

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα, όμως δεν έγινε δεκτή, όπως έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Figaro.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Κολόμπ είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Λιόν το 2020. Ανέφερε ότι σχεδίαζε να παραιτηθεί μετά τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

"Απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε αφότου επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Λιόν, ο πρόεδρος του επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του, αφοσιωμένος στην αποστολή του για την ασφάλεια των Γάλλων", ανέφερε μια πηγή των Ηλυσίων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο 71χρονος Κολόμπ δεν θέλει να "αποσταθεροποιηθεί" το υπουργείο Εσωτερικών από την απόφασή του να επιστρέψει στη Λιόν, όπου ήταν δήμαρχος από το 2001 μέχρι το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή