Προστασία δημοσιογράφων από επιθέσεις ακραίων

Προστασία δημοσιογράφων από επιθέσεις ακραίων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων με τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη και θέμα «Προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και δημοσιογραφία. Ρατσιστικός λόγος και ρατσιστική βία, η περίπτωση της Λέσβου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επισημάνει τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί μέσω Διαδικτύου, αλλά και με προπηλακισμούς και ύβρεις, οι δημοσιογράφοι της Λέσβου από ακραίους κύκλους, αρνούμενοι να μεταδώσουν ψευδείς ειδήσεις.

Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των κομμάτων, της αστυνομίας και της Εκκλησίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βουλευτές, μέλη του δικηγορικού συλλόγου, του εμπορικού συλλόγου, εκπαιδευτικοί και πολίτες παρακολούθησαν, και η Ενωση Συντακτών και η ΠΟΕΣΥ ανέφεραν ότι θα παρέμβουν για να προστατεύσουν την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος χωρίς εμπόδια και επιθέσεις. Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, ξεκαθάρισε ότι «ο ρατσιστικός λόγος δεν είναι ανεκτός», αλλά και ότι την υπόθεση παρακολουθεί η Ξένη Δημητρίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στο ίδιο πνεύμα τόσο οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ όσο και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ διεμήνυσαν ότι οι επιθέσεις είναι πρωτόγνωρες, απαράδεκτες και μη ανεκτές. Και σε αυτή την κατεύθυνση τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκαν με τον γενικό περιφερειακό διευθυντή της αστυνομίας, με εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, της Εισαγγελίας και τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Επονται δε και άλλες συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, αλλά και με στελέχη υπουργείων και της Δικαιοσύνης.

«Στις δημοκρατίες το να έχει κάποιος μια διαφορετική άποψη είναι επιβεβλημένο, το να προσπαθεί με τρόπους που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να επιβάλει την άποψή του δεν έχει σχέση με την ίδια τη δημοκρατία», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης. Για προσωπικές επιθέσεις, για τις οποίες οι δημοσιογράφοι πρέπει να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή