Ερευνα-εξπρές για τον Κάβανο προωθεί ο Τραμπ

Ερευνα-εξπρές για τον Κάβανο προωθεί ο Τραμπ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις από την πλευρά των Δημοκρατικών προκάλεσαν τα στενά όρια που έθεσε ο Λευκός Οίκος στην έρευνα του FBI για τον δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψήφιο για το ανώτατο δικαστήριο.

Την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε συμπληρωματική έρευνα για τις κατηγορίες περί σεξουαλικών επιθέσεων από τον Κάβανο. Ηταν ένας αναγκαστικός ελιγμός, αφού ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, και άλλοι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Κάβανο μόνον εφόσον υπάρξει συμπληρωματική έρευνα του FBI, απαλλακτική για τον δικαστή.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το FBI να ολοκληρώσει την έρευνα εντός μιας εβδομάδας, χρονικό διάστημα που κρίνεται πολύ βραχύ από τους Δημοκρατικούς. Με επιστολή της στον Λευκό Οίκο και στη διεύθυνση του FBI, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, Νταϊάν Φαϊνστάιν, ζήτησε να πληροφορηθεί την ταυτότητα των μαρτύρων που θα κληθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το FBI δεν προτίθεται να καλέσει εκ νέου την Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, η οποία, στη δραματική συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης, την περασμένη Πέμπτη, κατήγγειλε ότι ο Κάβανο της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα πάρτι το 1982, όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου. Αντίθετα, θα κληθούν τέσσερις νέοι μάρτυρες: η Ντέμπορα Ραμίρεζ, η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε τον Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση, ο Μαρκ Τζατζ, ο οποίος ήταν παρών στο πάρτι του 1982 και άλλοι δύο φίλοι του Κάβανο και της Φορντ.

Πάντως, ο πρόεδρος Τραμπ διέψευσε χθες ότι προσπαθεί να περιορίσει την έρευνα και κάλεσε το FBI να εξετάσει όποιους μάρτυρες κρίνει αναγκαίο. Προηγουμένως, ένας πρώην συμφοιτητής του Κάβανο και νυν πανεπιστημιακός, ο Τσαρλς Λάντιγκτον, δήλωσε ότι ο δικαστής δεν είπε την αλήθεια στην Επιτροπή Δικαιοσύνης όσον αφορά τη σχέση του με το αλκοόλ. Σύμφωνα με τον Λάντιγκτον, ο Κάβανο έπινε συχνά και πολύ, κάποτε τρέκλιζε και είχε την τάση να γίνεται επιθετικός όταν ήταν πιωμένος.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της συμβούλου του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ ότι υπήρξε και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Κόνγουεϊ σε συνέντευξή της στο CNN, όπου υποστήριξε ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή