Οριακή αύξηση πωλήσεων παρουσίασε η Lavipharm

Οριακή αύξηση πωλήσεων παρουσίασε η Lavipharm

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oριακή αύξηση του κύκλου εργασιών παρουσιάζει η φαρμακοβιομηχανία Lavipharm κατά το α΄ εξάμηνο, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στα 16,5 εκατ. από 16,3 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Συμπιεσμένα, ωστόσο, εμφανίζονται τα λειτουργικά της κέρδη, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης από τα μέτρα αναγκαστικών επιστροφών και εκπτώσεων rebate και clawback, μολονότι η κερδοφορία εμφανίζεται σε γενικές γραμμές βελτιωμένη.

Το μεικτό κέρδος παρέμεινε σταθερό στα 8,7 εκατ. ενώ οι λειτουργικές τις δαπάνες μειώθηκαν σε 8,2 εκατ. από 8,4 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Το ενοποιημένο EBITDA διαμορφώθηκε σε 2,7 εκατ. από 3 εκατ., επιβαρυμένο από το αυξημένο rebate και του clawback. Μεγάλη μείωση επίσης παρουσιάζουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. από 15,4 εκατ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 495.000 ευρώ από 14,4 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εάν από τα περυσινά αποτελέσματα εξαιρεθεί το έκτακτο μη επαναλαμβανόμενο κέρδος ύψους 14,3 εκατ., που προήλθε λόγω παύσης ενοποίησης της αμερικανικής θυγατρικής Lavipharm Corp, τα ενοποιημένα αποτελέσματα το α΄ εξάμηνο παρουσιάζουν βελτίωση κερδοφορίας.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών της Lavipharm μειώθηκε στα 10,2 εκατ. από 10,9 εκατ. την περυσινή περίοδο, ωστόσο σύμφωνα με πηγή της αγοράς, «ακόμη είναι νωρίς να εξαγάγουμε συμπέρασμα για την πορεία του κύκλου εργασιών έως το τέλος του έτους». Το μεικτό κέρδος κινήθηκε επίσης πτωτικά και διαμορφώθηκε σε 5,2 εκατ. από 6 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2017 ενώ τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν στα 3,9 εκατ. από 4,6 εκατ. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της μητρικής ενισχύθηκαν και έφθασαν τα 3,4 εκατ. από 3,2 εκατ. σε σύγκριση με πέρυσι. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 2,2 εκατ. από κέρδη 1,7 εκατ. την περυσινή περίοδο ενώ τα κέρδη μετά από φόρους τα 1,5 εκατ. από 1,2 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή