Ν.Δ.: Στον αέρα η συμφωνία των Πρεσπών

Ν.Δ.: Στον αέρα η συμφωνία των Πρεσπών

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια εξαπέλυσε η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι η συμφωνία βρίσκεται «στον αέρα» και επιμένοντας να αναδεικνύει τον διχασμό των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο οποίος προέκυψε εύγλωττα για ακόμη μία φορά με αφορμή τις εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις που είχαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έναντι του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Στο μέτωπο της οικονομίας, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ να σταματήσουν να «κοροϊδεύουν τους Ελληνες».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, στην Πειραιώς δεν εισέρχονται καν στη συζήτηση περί εγκυρότητας ή μη του δημοψηφίσματος, γνωρίζοντας ότι είναι μια συζήτηση που μόνο ο Πάνος Καμμένος ανοίγει για ευνόητους λόγους. Και υπογραμμίζουν τον κυβερνητικό διχασμό και τη διγλωσσία, όπως έκαναν και στην πρώτη αντίδρασή τους λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης στα Σκόπια, για να επισημάνουν και πάλι ότι το μόνο που κρατάει τους κ. Τσίπρα και Καμμένο μαζί είναι «ο κυνισμός της εξουσίας». Χθες η Ν.Δ. επανήλθε υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι «η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα». Η Ελλάδα, όμως, σημείωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, «δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία και καλώντας τους κ. Τσίπρα και Καμμένο να συναισθανθούν τις ευθύνες τους. «Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα», προσέθεσε, θέτοντας και πάλι τον κ. Καμμένο προ των ευθυνών του, τακτική που θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες.

«Η Ν.Δ. ειλικρινά εύχεται στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο να πείσουν έστω και την ύστατη στιγμή την τρόικα να αφαιρέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που υπέγραψαν», σημείωσε η Ν.Δ., σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σχόλιο που συνοδεύεται από συστάσεις προς τους κυβερνώντες να μην «κοροϊδεύουν τους πολίτες», αλλά και να ζητήσουν συγγνώμη στους συνταξιούχους για τα επίμαχα σχόλια (για τους άνω των 70) ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο «μόνο αν αποβιώσουν». Η σκληρή κριτική για το προσφυγικό αναμένεται να επανέλθει σήμερα και μάλιστα από προεδρικά χείλη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Σάμο, όπου θα βρεθεί και στο κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς βρίσκεται επί ποδός για τη μεγάλη εκδήλωση για την επέτειο 44 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ. που θα λάβει χώρα την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη. Και αυτό διότι έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές της παράταξης, από πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους μέχρι πρώην γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής, ιστορικά στελέχη, σύσσωμη η Πολιτική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πλάι σε αυτούς, θα εμφανιστούν και 140 στελέχη του Μητρώου Στελεχών, κάποια από τα οποία, όπως αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές. Στόχος της Πειραιώς με αυτή τη μεγάλη εκδήλωση είναι να ενώσει όλες τις γενιές της παράταξης, αλλά και να δώσει έμφαση στο αφήγημα της ηγεσίας της, που είναι η ανανέωση και το άνοιγμα πέραν των κομματικών τειχών.

Aδ. Γεωργιάδης για Novartis

Συνέχεια, τουλάχιστον από την πλευρά των φερομένων ως εμπλεκομένων, φαίνεται ότι θα έχει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε χθες ότι θα στραφεί εναντίον της Novartis με αγωγή στα αστικά δικαστήρια, αν η εταιρεία δεν πάρει θέση για όσα λέγονται εναντίον του. Οπως σημείωσε (ρ/σ Παραπολιτικά), «σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα καταθέσω μήνυση προκειμένου να αποκατασταθούν η τιμή και η υπόληψή μου».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε μάλιστα ότι στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες, συναντήθηκε με δικηγόρο που ετοιμάζει το εξώδικο, καθώς το «χτύπημα» θα είναι διπλό: Από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ και την ελληνική Δικαιοσύνη. «Πήγα στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη συγκεκριμένα, καθώς στην υπόθεση Novartis γίνεται αναφορά και στο FBI. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο θα ζητήσει από τη Novartis εξηγήσεις, αλλά και από οποιονδήποτε αναφέρει το FBI στην Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση», υπογράμμισε. Προσέθεσε ακόμη ότι το εξώδικο θα σταλεί εντός της επόμενης εβδομάδας και «θα ζητήσω από την εταιρεία να πάρει θέση για όσα γράφονται και λέγονται εναντίον μου».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο φιάσκο κυβερνητικής παρέμβασης όλων των εποχών» και μίλησε για «τη συνήθη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή