ΕΛΛΑΔΑ

To Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε τον Γιώργο Α. Δαυίδ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Η Βρετανή πρέσβειρα Κέιτ Σμιθ μίλησε για το οικονομικό κλίμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

Ο καθιερωμένος θεσμός «Back to Business dinner» που μετράει 22 ολόκληρα χρόνια και διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι ένα ορόσημο για την είσοδο του φθινοπώρου. Πρόκειται για το επίσημο ετήσιο γεύμα του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στη βρετανική κατοικία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αρκετή ψυχρούλα στον ωραίο κήπο, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικές τέντες. Ευτυχώς, ο «Ζορμπάς» δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του στην Αττική, οπότε όλα πήγαν καλά και οι περίπου 130 προσκεκλημένοι μπόρεσαν να απολαύσουν τη βραδιά.

Το τιμώμενο πρόσωπο για φέτος ήταν ο κ. Γιώργος Α. Δαυίδ, OBE, που έχει διακριθεί για την πολυετή συνεισφορά του στις ελληνοβρετανικές επιχειρηματικές σχέσεις. Το βραβείο παρέδωσαν η Ελληνίδα πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Αννα Καλλιάνη και ο Βρετανός πρόεδρός του, Αλέξανδρος Τέρνερ, παρουσία της Βρετανίδας πρέσβειρας, εκπροσώπων της ελληνικής και βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Κέιτ Σμιθ αναφέρθηκε στους ισχυρούς ψυχικούς αλλά και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών, ενώ μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Από την εναρκτήρια ομιλία της δεν θα μπορούσε να λείψει και αναφορά στο Brexit, «βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Παρά τον θόρυβο των τελευταίων ημερών, είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλες οι πλευρές ότι μια συμφωνία σαν κι αυτή που προτείνει η Βρετανία είναι καλύτερη και για τη Βρετανία και για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης. Είναι καλύτερη, όχι μόνο σε σύγκριση με το ενδεχόμενο μη συμφωνίας αλλά και καλύτερη από μια συμβατική συμφωνία εμπορίου».

O επίτιμος πρόεδρος της Coca-Cola HBC AG, Γιώργος Δαυίδ, εστίασε στον ρόλο των επιχειρήσεων αναφορικά με την Παιδεία: «Μέσω της εκπαίδευσης μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται υπεύθυνα, να ενεργούν υπεύθυνα, να ψηφίζουν υπεύθυνα. Να είναι υπεύθυνοι ως πολίτες, απαιτώντας καλή διακυβέρνηση – και να κάνουν το καθήκον τους ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Και καθώς η εκπαίδευση αποτελεί τόσο κρίσιμο παράγοντα στο να μας βοηθήσει να αλλάξουμε προς το καλύτερο – οι επιχειρήσεις μπορούν, και οφείλουν, να βοηθήσουν έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας με άμεσο τρόπο την Παιδεία. Οι επιχειρήσεις και τα κοινωφελή ιδρύματα κατέχουν την ισχύ να συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά στην επίτευξη θετικών αλλαγών στον χώρο της Παιδείας, έχοντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να κατευθύνουν σημαντικά κονδύλια, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στην ουσιαστική προαγωγή της εκπαίδευσης».

Για το καίριο ζήτημα της Παιδείας μίλησε στον χαιρετισμό του και ο Αλέξανδρος Τέρνερ, ενώ η Αννα Καλλιάνη, στον δικό της χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στόχων της ελληνικής οικονομίας μετά μια δεκαετή κρίση.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ