Γκρόμπελαρ: Δεν ξέρω πόσους σκότωσα στον πόλεμο της Ζιμπάμπουε

Γκρόμπελαρ: Δεν ξέρω πόσους σκότωσα στον πόλεμο της Ζιμπάμπουε

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον τρόπο που το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή από τα τραυματικά παιδικά του χρόνια μίλησε ο παλιός τερματοφύλακας της Liverpool Μπρους Γκρόμπελαρ, σε μια συνέντευξη με απίστευτες εκμυστηρεύσεις.

Ο τουλάχιστον ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός βετεράνος τερματοφύλακας μίλησε στον Guardian περιγράφοντας τις απάνθρωπες συνθήκες στον πόλεμο ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε:

«Είδα δύο στρατιώτες να αυτοκτονούν μέσα στις τουαλέτες του στρατοπέδου όταν πληροφορήθηκαν ότι θα καταταγούν εκ νέου. Δεν το άντεξαν», λέει.

Στην ίδια συνέντευξη ερωτάται εάν έχει σκοτώσει ανθρώπους

Οσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε, η απάντηση του Γκρόμπλεαρ είναι «Δεν μπορώ να ξέρω» .

Και στην παρατήρηση του δημοσιογράφους ότι αυτό ακούγεται σαν να έχει σκοτώσει πολλούς, ο Γκρόμπελαρ απαντά: «Ναι. Γι’ αυτό πάντοτε ζούσα τη ζωή μου για το σήμερα. Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω για το παρελθόν. Δεν μπορώ να το αλλάξω».

Ο 60χρονος σήμερα Γκρόμπελαρ έζησε επίσης δύο από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το Χέιζελ το 1985 με τους 39 νεκρούς οπαδούς της Γιουβέντους και  την καταστροφή του Χίλσμπορο το 1989 με τους 96 νεκρούς, φίλους της Liverpool.

«Ήταν (τo Χέιζελ) χειρότερο κι από πόλεμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή