Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ

Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμογελαστή και χαλαρή, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ έφθασε σήμερα στην Γκάνα απ’ όπου ξεκινά την πρώτη περιοδεία της στην Αφρική, σε ένα ταξίδι που, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, θα δώσει την ευκαιρία στη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία γενικά κρατά χαμηλούς τόνους, να βρει τη θέση της στη διεθνή σκηνή.

Η Μελάνια Τραμπ αφίχθη στην Ακρα το πρωί. Μετά την αποβίβασή της από το αεροπλάνο περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί που είχαν τοποθετήσει προς τιμήν της οι αρχές της χώρας στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα, όπου είχαν παραταχθεί παιδάκια τα οποία φόραγαν φόρμες σε κίτρινο και καφέ χρώμα και κρατούσαν τη σημαία της Γκάνας. Μαζί τους ήταν και συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής.

Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ-1

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ» δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ χαμογελώντας διάπλατα, ενώ κρατούσε το μπουκέτο από λουλούδια που ένα κοριτσάκι της είχε προσφέρει. Τη Μελάνια Τραμπ υποδέχθηκε η Πρώτη Κυρία της Γκάνας Ρεμπέκα Ακούφο- Άντο.

Το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία αναχώρησε χθες από τη στρατιωτική βάση Aντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον, φορώντας καπαρντίνα σε μπεζ χρώμα και λεοπάρ γόβες στιλέτο. Για την άφιξή της στην αφρικανική χώρα, επέλεξε ένα φόρεμα με μεγάλες κόκκινες και λευκές ρίγες και λευκές γόβες.

Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ-2

Η Μελάνια Τραμπ δίπλα στην Πρώτη Κυρία της Γκάνα, Ρεμπέκα Ακουφο Αντο. 

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία οργάνωσε αυτό το ταξίδι έπειτα από δική της πρωτοβουλία, σύμφωνα με το περιβάλλον της, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη διπλωματικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος» κατά τη διάρκεια της οποίας θέλει να επικεντρωθεί στα παιδιά μέσω της εκστρατείας της «Be Best». 

Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει στην αφρικανική ήπειρο και αν και ο σύζυγός της πρόσφατα τη χαρακτήρισε «την ομορφότερη περιοχή του κόσμου από πολλές απόψεις», δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αφρική μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ-3

Στην Ακρα, η Μελάνια Τραμπ θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να πιει τσάι με τη σύζυγο του προέδρου της Γκάνας και κατόπιν θα επισκεφθεί ένα μαιευτήριο.

Εκτός των συναντήσεων με τις άλλες Πρώτες Κυρίες, η 48χρονη σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, γνωστή για τη διακριτικότητά της, σκοπεύει να αναδείξει το έργο της USAID, του αμερικανικού οργανισμού για την Ανάπτυξη, την ώρα που ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σημαντικά την αμερικανική βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως στην Αφρική.

Στην Γκάνα η πρώτη στάση της περιοδείας της Μελάνια Τραμπ-4

Επόμενοι σταθμοί της πρώτης σόλο περιοδείας της Πρώτης Κυρίας στην Αφρική θα είναι το Μαλάουι, η Κένυα και η Αίγυπτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή